Cedevita u Eurokupu na Chalon

Cedevita je saznala protivnika u kvalifikacijama za ovogodišnji Eurokup. Dobro poznati francuski Elan Chalon, protivnik Cedevite u Eurochallengeu prije dvije godine, dočekat će Zagrepčane 27.

7.7.2011.
17:10
VOYO logo

Elan je ovogodišnje francusko prvenstvo završio na trećem mjestu, iza Choleta i Nancy-ja u regularnom dijelu, da bi u doigravanju ispao u četvrtfinalu od Asvela 2:1. Chalon je prošle sezone igrao finale francuskog kupa gdje je izgubio od pobjednika Gravelinesa. U polufinalu je momčad trenera Gregora Beugnota dobila Asvel, u četvrtfinalu Hyeres Toulon.

54-godišnji trener Beugnot je na klupi Chalona od sezone 04/05 a u francuskom je prvenstvu igrao 3 četvrtfinala i 2 polufinala te četvrtfinale, polufinale i finale kupa. Elan je u svojoj povijesti igrao finale Saporta Kupa 2001. gdje je izgubio od Maroussia, a bez trofeja su u Francuskoj, uz ukupno tri polufinala doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chalon je jedna od četiri momčadi koje smo željeli izbjeći, uz Bešiktaš, Karšiaku i Lukoil. No, što je tu je", ždrijeb za Eurokup je prokomentirao trener Dražen Anzulović.

"Još je rano govoriti o rosterima s obzirom da se nismo kompletirali, kao niti oni. Mi se moramo ozbiljno pripremiti za te oglede u kojima svakako nismo bez šansi. Moramo gledati isključivo sebe a veliki klupski motiv je i revanš za Eurochallenge prije dvije godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je prije dvije sezone, pod trenerskim vodstvom Slobodana Subotića, izgubila obije utakmice od Francuza. U Zagrebu je, uz prvi nastup tada novopridošlog Marina Baždarića, izgubila 89:83, a u Chalonu je bilo 80:77.

U prošloj sezoni okosnica momčadi bili su play Amerikanac Marquez Haynes, šuter domaći igrač tamnoputi Steed Tchicamboud, Amerikanac Blake Schilb na trici koji je igrao i protiv Cedevite prije dvije godine, bugarsko krilo Ilian Evtimov i na centru Amerikanac Alade Aminu. Prošlu sezonu nisu igrali u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106040530006 arti-201105190182006 arti-201105220354006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo