KAKVA ŠTETA: / U par minuta uništili priliku za veliku senzaciju!

Image

Košarkaši Cedevite pružili su 25 minuta odličan otpor Olympiacosu na otvaranju Eurolige, ali su u posljednjih 15 minuta dvoboja u potpunosti pali i izgubili 76:61.

15.10.2015.
21:49
VOYO logo

Ništa od senzacije, iako je mirisalo kako bi Cedevita mogla šokirati ugledne Grke. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se u egalu, a Zagrepčani s pravom su mogli biti i nezadovoljni rezultatom nakon 20 minuta, jer su 80 sekundi pred odmor poveli s plus dva, ali i do kraja poluvremena više nisu zabili koš. Grci su preko dva monstruozna zakucavanja Younga došli do prednost 38:35. Upravo je Patrick Young (11 poena), zajedno s Giorgosom Printezisom (10 koševa) bio najveći problem za obranu Zagrepčana. Legendarni Vassilis Spanoulis dirigira grčkim napadima, do poluvremena je podijelio pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita se odlično drži u Heraklionu, grčki prvak dočekao je hrvatskog na Kreti (kazna Eurolige zbog prevelikog slavlja navijača nakon prolaska na Final 4 prošle godine), a u momčadi Veljka Mršića glavne poluge još nisu ubacile u brzinu više. Amerikanci Cullen i White su ubacili ukupno pet koševa u prvom poluvremenu, a Luka Žorić ima problema s osobnim pogreškama, u pet minuta igre sakupio je čak tri. Tomislav Zubčić (11) i Miro Bilan (10) predvode goste, a treba istaknuti i da je dragulj Cedevite, 16-godišnji Dženan Musa ubacio četiri koša.

Pod poluvremenom se pokvario i semafor, a nakon kraće pauze početkom nastavka krenuo je šut Cedevite. Amerikanci su (nažalost nakratko) namjestili ruku i Zagrepčani su poveli u 25. minuti 47:43, no prednost je bila kratko vijeka. Olympiacos je podignuo razinu agresivnosti u obrani, odgurao Zagrepčane od reketa i serijom 14:1, Pirejci su došli nazad u prednost (57:48), a Cedevita je ostala bez ubačaja iz igre čak osam minuta. Spanoulis i društvo su prelomili utakmicu i slavili sa 76:61...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, Jacob Pullen ubacio je 18, a Tomislav Zubčić 16 koševa za Cedevitu, dok su Georgios Printezis sa 20, Patic Young sa 16 i Matt Lojeski sa 14 poena bili najbolji kod europskog doprvaka.

Cedevita će u 2. kolu za tjedan dana ugostiti francuski Limoges.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A: Crvena zvezda - Strasbourg 81-59 Petak: Fenerbahce - Bayern Himki - Real Madrid SKUPINA B: Olympiakos - Cedevita 76-61 Petak: Limoges - Anadolu Efes Emporio Armani - Laboral SKUPINA C: Karsiyaka - Barcelona 71-62 Petak: Lokomotiv Kuban - Panathinaikos Stelmet - Žalgiris SKUPINA D: CSKA Moskva - Maccabi 100-69 Darussafaka - Dinamo Sassari 83-74 - produžetak Unicaja - Brose Baskets 76-71

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo