Hrvatski derbi / Cedevita s Rimcem želi uzvratiti Ciboni za listopad

Image

Od 21 sat hrvatski derbi u Domu sportova igraju Cedevita i Cibona

12.1.2019.
11:01
VOYO logo

Prije nego što će u nedjelju gostovati u Osijeku s kombinacijom prve i druge momčadi, ona najbolja Cedevitina u subotu će tražiti nastavak pobjedničkog niza u ABA ligi u gradskom derbiju s Cibonom.

U odnosu na gostovanje u St. Peterburgu, nakon kojeg hrvatski prvak ima minimalne šanse za prolazak u četvrtfinale Eurokupa, na klupu se vraća Slaven Rimac koji je dobio zeleno svjetlo od liječnika i pod kojim je Cedevita izgubila samo jednu ligu u ABA ligi, a na toj je poziciji više od mjesec i pol dana. I, zapravo, instalirala ga je Cibona koja je u prvom dijelu presudila Situ Alonsu i legiji stranaca na Velesajmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica protiv Cibone uvijek je zahtjevna i nezgodna. Sigurno da će Cibona biti jako motivirana, mislim da je u dobroj formi. Mi dolazimo poslije teškog puta iz St. Petersburga i sigurno neće biti lagano. Međutim, isto tako mislim da nismo u lošem ritmu. Jesmo malo iscijeđeni i imamo određene probleme, no mislim da ćemo se uspjeti skupiti jer je ovo iznimno bitna utakmica za nas", izjavio je Rimac.

On i dalje na raspolaganju neće imati dvojac pod košem, Marka Banića i Karla Žganeca, pa će bekovi, među kojima je jedan od najvažnijih Filip Krušlin, morat opet povući makar je ritam ubojit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta su naporna putovanja u prvom mjesecu, no to je nešto na što smo se na neki način pripremili jer znamo da je prvi mjesec možda i najteži u ovoj godini s obzirom na protivnike koje imamo i na putovanja. To je sastavni dio sporta i sastavni dio igranja u košarkaškom klubu kao što je Cedevita, koja igra u tri natjecanja, i toga smo svi svjesni", rekao je hrvatski reprezentativac.

"Kroz povijest su utakmice Cibone i Cedevite uvijek bile zanimljive i u egalu, tako da ne mislim da će ova biti drugačija od prethodnih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod Tornjem, pak, sve je mirnija situacija jer su odmakli konkurentima za ostanak, pa protiv Cedevite Vukovi mogu samo profitirati. Pitanje je hoće li im pomoći Marko Ljubičić čiji gležanj nije u najboljem stanju.

"Cedevita je u dugom nizu bez poraza u ABA Ligi i to dovoljno govori o njenoj kvaliteti. Mi imamo određenih problema, upitan je Ljubičić koji cijeli tjedan nije trenirao niti je igrao Kup, tako da smo praktički bez njega i Uljarevića koji je otišao, dok Rogić još nije pohvatao sistem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo