Cibona razbijena / Cedevita 'rastjerala' Vukove iz Doma sportova

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Već početkom drugog dijela nestala je neizvjesnost zagrebačkog derbija

12.1.2019.
22:35
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

                                                                       Iz Doma sportova: Davor Kovačević

Pred 2000 gledatelja u Dvojci Doma sportova Cedevita je produžila svoj pobjednički regionalni niz do devete utakmice, pa Slaven Rimac, koji se vratio na klupu nakon propuštenog puta u Rusiju, sada ima okruglih deset pobjeda otkako je zamijenio Sita Alonsa. I samo jedan poraz, onaj od Crvene zvezde koju ionako nitko nije dobio u ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski se prvak usput revanširao Ciboni za poraz u listopadu koji je i pokrenuo tektonske poremećaje na Velesajmu, koji su, pak, rezultirali kemijom koju već neko vrijeme ne ruši ni manjak mišića i centimetara pod košem.

Gosti bolji s Rogićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona se ni za to ni za što drugo nije imala uhvatiti jer je od 40 minuta ravnopravno izgledala jedva deset. U zbroju. A s tim konačan minus od 21 još i nije proporcionalan onome što smo gledali u Dvojci. Jer bilo je i 35...

U plavoj se petorci, unatoč lošim prognozama, ukazao Marko Ljubičić čiji je gležanj očito donekle doveden u red da se "skine". Međutim, iz kasnije perspektive, bolje da nije jer Cibona je kudikamo bolje izgledala kada je igru vodio, u svojoj abaligaškoj premijeri, Roko Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Rogićem je Cibona gotovo poništila uvodnih Cedevitinih 18:6 koji su bili produkt Cibonine bezglavosti u napadu, lakoće Justina Cobbsa i preciznosti Filipa Krušlina. Međutim, kada su domaćini nabrzinu poklonili dvije lopte, Vukovi su se ni iz čega uspjeli "zbrojiti" (19:23).

Debitirao Prkačin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I opet oduzeti kada se  petorku vratio Ljubičić, pa Cibone u trenu nije bilo nigdje. Odnosno jest, na -18 budući da je Cook vezao dvije trice i zakucavanje, a Murić okončao svoju mini-dionicu.

Cedevita je utakmicu praktički riješila do poluvremena, a iz praktički u definitivno u dvije minute drugog (55:32) bez da se Jacob Pullen uopće "upisao". I to dovoljno govori o obrani koju su igrali gosti, pa smo za preostalih 18 minuta bili počašćeni "revijom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je tako i trebalo biti jer je svoje prve regionalne minute, popraćene pljeskom cijele Dvojke, u karijeri dobio Roko Prkačin. A odmah u prvom napadu zabio i prvi poen. Od mnogih koji će tek doći. Barem nešto pozitivno za Cibonu ove noći...

ABA liga, 15. kolo: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita - Cibona 89:68 (22:17, 27:15, 24:10, 16:26)

Cedevita: Pullen, Cobbs 12, Krušlin 10, Katić 6, Bajo 4, Stipanović 10, Bošnjak, Cook 23, Ramljak 9, Mustapić 2, Murić 13

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona: Bilinovac 1, K. Ljubičić 4, Rogić 8, Marić 8, Bundović 16, Gilbert 5, Novačić, Prkačin 6, Rozić 10, K. Ljubičić 2, Pilepić 4, Markota 4

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo