loša večer zagrepčana / Cedevita poražena na otvaranju ABA lige: Budućnost iz Podgorice u zadnjoj četvrtini uzela pobjedu

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Cedevita je šuterski odigrala vrlo slabu utakmicu, dok su gosti iz Podgorice u posljednjoj četvrtini vezali nekoliko preciznih pogodaka s distance kojima su stigli do važne pobjede

29.9.2016.
20:57
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite u susretu su 1. kola nove sezone regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 70-80 (16-18, 16-16, 22-17, 16-29)

Cedevita je šuterski odigrala vrlo slabu utakmicu, dok su gosti iz Podgorice u posljednjoj četvrtini vezali nekoliko preciznih pogodaka s distance kojima su stigli do važne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino dobro razdoblje u igri Cedevite bila je sredina treće četvrtine kada je dobrom igrom u obrani i s nekoliko osvojenih lopti iz kojih su proistekli protunapadi hrvatski prvak ostvario seriju 14-2 kojom je zaostatak 32-37 pretvorio u prednost 46-39. Ipak, do kraja tog dijela igre Budućnost se primakla na 54-51, da bi se ključnim pokazao početak posljednje četvrtine kada je Budućnost ostvarila seriju 13-2 i preuzela kontrolu rezultata.

Tricama Popovića i Šehovića Budućnost je pet minuta prije kraja pobjegla na 10 razlike (60-70), a Cedevita se do kraja utakmice tek u nekoliko navrata uspjela primaknuti na pet poena minusa, no nije mogla u potpunosti ugroziti pobjedu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Stockton je sa 26 koševa bio uvjerljivo najefikasniji kod Cedevite, dok je Nemanja Vranješ predvodio Budućnost sa 22 poena.

Cedevita će u 2. kolu u ponedjeljak gostovati kod Crvene zvezde u Beogradu.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo