Cedevita pala u Beogradu: Crvena zvezda osigurala 'jedinicu'

Košarkaši Cedevite u derbiju su 22. kola regionalne ABA lige izgubili u Beogradu od Crvene zvezde sa 63:78 (22:16, 11:27, 25:16, 5:19).

16.2.2015.
22:43
VOYO logo

Cedevita je odlično otvorila utakmicu, povela sa 8:0, te u nekoliko navrata u prvoj četvrtini imala i 10 koševa prednosti (14:4, 16:6, 18:8). Razlog pozitivnog rezultata bila je odlična igra pod obručima gdje su centri Cedevite u obrani u potpunosti ukočili najboljeg igrača Crvene zvezde ove sezone Bobana Marjanovića, a usto je hrvatski prvak imao i čak osam napadačkih skokova.

No, domaći sastav se serijom trica uspio vratiti u igru, a nakon što je Cedevita u drugoj četvrtini ostala bez napadačkog skoka i bez šuta s distance Crvena zvezda je preuzela i kontrolu rezultata. Sredinom drugog dijela domaći su ostvarili seriju 18:2 kojom su zaostatak 23:27 pretvorili u prednost 41:29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je započeo novom serijom Cedevite, probudili su se Nemanja Gordić i Fran Pilepić koji su bili predvodinici serije od 20:6 kojom su svoju momčad doveli do vodstva od 53:49. Tomu je pridonijela i neobična nervoza u domaćem sastavu, poglavito jer je poznato kako će zasigurno osvojiti prvo mjesto uoči doigravanja.

Što igrači, što klupa beogradskog sastava u prvom su dijelu treće četvrtine dobili tri tehničke pogreške. Ipak, domaći su se uspjeli smiriti i do kraja trećeg dijela vratiti se u vodstvo (60:59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve četiri minute četvrte četvrtine niti jedan sastav nije uspio postići koš iz igre, ali Cedevita je u tom razdoblju iskoristila bonus što se pokazalo ključnim. Crvena zvezda se završnim udarom od 1:-0 od 35. do 39. minute odvojila na 76:60 i time stigla do uvjerljive pobjede.

Miro Bilan je 13 ubačaja bio najefikasniji kod Cedevite, a Luka Mitrović sa 14 poena kod Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja Crvena zvezda je s omjerom pobjeda i poraza 21:1 i teoretski osigurala prvo mjesto, dok je Cedevita pala na omjer 15:7 i trenutačno dijeli treće mjesto s Partizanom, dok se na drugom mjestu nalazi Budućnost sa 16:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo