Dečki, svaka čast! Čudesan preokret Hrvata u Europi

Košarkaši Cedevite savladali su talijanski Sassari 94:83 na parketu Doma sportova u 4. kolu Eurocupa i tako došli do druge ovosezonske pobjede.

6.11.2013.
20:19
VOYO logo

Zagrebački je sastav pobjedu iščupao sjajno odigranom posljednjom četvrtinom koju su dobili sa nevjerojatnih 28 koševa razlike (32:4).

Cedevita je do posljednje dionice igre gubila 17 koševa razlike (62:79), a onda je uslijedio veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica igrača Cedevite upisali su dvoznamenkasti broj koševa. Nolan Smith ubacio je 20 koševa, Goran Suton dodao je 17 uz 10 skokova i 5 asistencija, a Ivan Ramljak 15 koševa. Ante Delaš zabio je 13 koševa, Luka Babić 11, a Miro Bilan 10 koševa. Kod talijanskog su sastava najbolji bili Thomas Omar s 21 i Caleb Green s 20 koševa.

U sljedećoj utakmici, 13. ovog mjeseca, sastav Jasmina Repeše gostuje kod Elan Chalona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Cibone i dalje nisu prekinuli niz europskih poraza. U 4. kolu skupine A Eurocupa belgijske je Oostende kao domaćin pobijedio hrvatsku momčad 77-75. Za Cibonu je to bio 27. poraz u nizu u europskim natjecanjima. U aktualnoj skupini A, jasno, Cibona ima sva četiri poraza.

Ogled u Belgiji mogao je otići i na stranu Cibone, jer je praktički jedna lopta odlučivala, no slavio je na kraju sastav kojeg vodi hrvatski trener Dario Giergija, koji je time došao i do treće pobjede u skupini A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da je Cantu došao i do četvrte pobjede budući je na domaćem parketu pobijedio Nymburk 88-73. Prvi igrač ogleda bio je Joe Ragland sa 19 poena, sedam asistencija i šest skokova. Podsjećamo da je dan ranije Le Mans slavio u gostima kod Artlanda 79-67.

Od hrvatskih košarkaša izdvojimo tek prosječno izdanje dvojca Marko Popović - Krešo Lončar. Njihov je Himki na domaćem parketu, u skupini E, pobijedio sa 80-66 dosad savršeni turski sastavu Karşiyaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su hrvatska košarkaša zabila po šest poena, s tim da je Popović tome dodao četiri skoka i dvije asistencije, a Lončar po skok i dodavanje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo