Cedevita 'ukrala' ponajboljeg igrača Ciboni!

Cibonin 209 centimetara visoki centar Goran Suton, u srijedu je postao igračem Cedevite te tako dodatno osnažio unutarnju liniju kluba iz Doma sportova.

8.8.2012.
12:33
VOYO logo

S centrom rođenim u Sarajevu 1985. godine, a koji je s Michigan State Spartansima igrao NCAA finale 2009. potpisan je dvogodišnji ugovor, a prvom okupljanju Cedevite priključit će se u ponedjeljak, kada započinju pripreme za novu sezonu. Trenutačno je u Sjedinjenim Državama.

Suton je prošle sezone bio jedan od stožernih igrača Cibone koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske, a Suton je u domaćem prvenstvu na parketu provodio prosječno 18.8 minuta i za to vrijeme upisivao po 10.2 koševa i 6.6 skokova. Igra na obije unutarnje pozicije, a krasi ga odličan vanjski šut i skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je sezone sa Cibonom igrao ULEB Eurokup, uz 5.7 koševa i 4 skoka u 6 utakmica, u ABA ligi je upisivao po 9.3 koševa i 5.2 skokova a u domaćem prvenstvu po 10.2 koševa i 6.6 skokova. U širem je popisu hrvatske reprezentacije.

Uz Sutona, Cedevita je dovela i krilnog igrača Predraga Šuputa, koji je posljednjih pet sezona branio boje njemačkog euroligaša Brose Basketsa. Šuput je rođen u Gospiću 1977. iz kojeg odlazi u Vojvodinu kao osamnaestogodišnjak a prvi košarkaški angažman dobio je u Spartaku iz Subotice. Igrao je i za Vojvodinu, Partizan i Hemofarm prije odlaska u njemački Bamberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, nisam se nadao potpisu za Cedevitu. Imao sam ponude u Njemačkoj kada me je pozvala Cedevita. Euroliga, Božo Maljković. Sjajna stvar pri kraju karijere. Super! Stvarno sam iznenađen i jako sretan što dolazim u Zagreb", rekao je Predrag Šuput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo