morali su igrati / Budućnost ekspresno našla zamjenu za Repešu, a traži i poništenje finala s Crvenom zvezdom

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Crnogorski klub brzo je reagirao nakon Repešine ostavke

24.4.2019.
16:13
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnici Budućnosti odlučili su da će Petar Mijović naslijediti hrvatskog trenera Jasmina Repešu na klupi prve momčadi do kraja sezone, a do smjene je došlo nakon što je bivši hrvatski izbornik u utorak podnio ostavku na mjesto šefa stručnog stožera navodeći kao razlog ogorčenost događanjima u finalnoj seriji ABA lige i "besmisao rada u ovakvoj regionalnoj ligi". 

Mijović je trenersku karijeru počeo u mlađim selekcijama Budućnosti, a bio je i pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore. Kao pomoćni trener surađivao je s Lukom Pavićevićem u francuskom prvoligašu Roanneu, a samostalno je vodio momčadi KK Zeta, Baškimi, Sigal i Studentski centar. Ugovor je potpisao do kraja sezone u kojoj je cilj Budućnosti osvajanje naslova prvaka Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Crnogorci su dostavili priopćenje u kojem traže da se finalna serija ABA lige poništi jer smatraju da snimke prije početka i tijekom odigravanja pete utakmice u Beogradu jasno pokazuju da zbog napada domaćih navijača na igrače nisu postojali normalni uvjeti za odigravanje utakmice.

Budućnost je potom poražena s 54:97, a svoju odluku da, unatoč strahu za osobnu sigurnost, ipak pošalju momčad na teren čelnici podgoričkog kluba poduprli su iznošenjem informacija kako su bili izloženi pritisku predstavnika ABA lige koji su rekli kako će u slučaju neodigravanja utakmica ista biti registrirana u korist Crvene zvezde, a podgorički klub biti drastično kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo