NBA VEČER / Bogdanović solidan u pobjedi protiv Nuggetsa

Image

Bojan Bogdanović je za 35 minuta ubacio 15 koševa uz 7 skokova i dvije asistencije

3.2.2022.
8:42
VOYO logo

Bojan Bogdanović protiv Denver Nuggetsa zna odigrati svoje najbolje partije. Tako je prošle sezone baš protiv njih zabio rekord karijere od 48 poena, a prije nešto manje od mjesec dana sjajnih 36.

Uoči jučerašnje, četvrte i posljednje ovosezonske utakmice protiv Utaha, trener Nuggetsa govorio je baš o našem Babi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Ako govorimo o ubojicama Nuggetsa, on je vjerojatno kapetan", rekao je MichaelMalone.

Bogdanović je opet odlično krenuo u utakmicu, ali zaustavio se na samo solidnih 15 poena (šut 5/16, trice 0/3, slobodna bacanja 5/5), sedam skokova, dvije asistencije i jednoj ukradenoj lopti, a Utah je slavila 108:104 i tako  Denver dobila sva četiri puta u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su momčadi bile znatno oslabljene. Utah je bila bez pet važnih igrača, među kojima najvećih zvijezda Donovana Mitchella i Rudyja Goberta, a Denveru su se na dugačkoj listi ozlijeđenih pridružili Nikola Jokić zbog ozljede nožnog prsta te Aaron Gordon. Utah je u takvom odnosu snaga prekinula crni niz od pet uzastopnih poraza i sedam u posljednjih osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad Jazza predvodio je Trent Forrest s 18 poena, Mike Conley zabio je 17, a Royce O'Neale i Rudy Gay po 15, kao i Bogdanović. Za Nuggetse je najviše zabio nedavno pristigli Bryn Forbes, koji je s klupe postigao 26 poena.

Luka Dončić tek drugi put ove sezone postigao je 40 poena, imao je i 10 asistencija te šest skokova, ali njegovi Dallas Mavericksi senzacionalno su kod kuće u produžetku izgubili od Oklahoma City Thundera 120:114. Gosti su k tome bili bez najveće zvijezde Shaija Gilgeous-Alexandera, pa je iskočio rookie Tre Mann koji je s 29 poena za 12 nadmašio dosadašnji učinak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako da objasnim ovakav rezultat, ali mi moramo biti puno bolji. Ja sam kriv za ovaj poraz. Donio sam dvije glupe odluke u dva zadnja napada. Nije se to trebalo dogoditi. Odigrao sam uvjerljivo najgoru defenzivnu utakmicu ove sezone. Ja sam kriv za ovaj poraz", rekao je Dončić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Ute, Brooklyn Netsi nisu uspjeli prekinuti niz od pet poraza nego su izgubili i u Sacramentu 112:101. Kyrie Irving postigao je samo 14 poena, a James Harden odigrao je najgoru utakmicu sezone i jednu od najgorih u karijeri. Imao je 12 asistencija i osam skokova, ali ostao je na samo četiri poena, manje nego što je imao izgubljenih lopti (6).


Utah  - Denver  108 - 104

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 LA Lakers - Portland 99 - 94

Dallas - Oklahoma City 114 - 120 (prod.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston - Charlotte 113 - 107

New York - Memphis 108 - 120

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento - Brooklyn 112 - 101

Houston - Cleveland 115 - 104

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana - Orlando 118 - 119

Philadelphia - Washington 103 - 106

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo