Hezonjinih 19 prvacima / Velika večer Hrvata: Bogdanović nastavio 'trpati' i u Cevelandu, Šarić prva pratnja Wigginsu i Townsu

Image

Bojan Bogdanović i Dario Šarić imali su važnu ulogu u trijumfima svojih momčadi, a Mario Hezonja predvodio je New York u porazu kod prvaka

9.1.2019.
7:49
VOYO logo

Poraz u Torontu bilo je samo kratkotrajno Indianino iskakanje iz tračnica. Pacersi su se vrlo brzo vratili na pobjednički kolosjek usput izravnavši račune s Clevelandom koji je posljednju pobjedu ostvario baš protiv Indiane još 19. prosinca.

U međuvremenu je nanizao devet poraza da bi mu Pacersi priuštili i deseti u nizu, a sve je bilo jasno već u prvoj četvrtini u kojoj su gosti stvorili +24. Iako se u završnici prednost istopila na pet razlike, vremena za mogući preokret ponestalo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali drugo je bilo užasno", poentirao je Thaddeus Young, s 26 poena prvo ime utakmice u kojoj je s 13 minuta te šest poena i skokova participirao Ante Žižić.

Odmah do njega bio je Bogdanović koji je još jednom otišao preko 20, sve do 23, a premda mu "šut" iza luka ponešto pada u postotku (2/6), i dalje nalazi način kako biti efikasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Efikasan je za svoje standarde otkako se preselio u Minneapolis bio Dario Šarić (15 p) u prvoj Minnesotinoj utakmici bez Toma Thibodeaua. Njegov dosadašnji asistent Ryan Saunders krenuo je pobjedom premda je na drugoj strani bila Oklahoma, no vrhunsko izdanje pružio je Andrew Wiggins s 40 poena.

Russell Westbrook imao je loptu odluke u rukama, ali sedam sekundi prije kraja promašio je tricu ostavši na 25 poena, dva manje od Paula Georgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naznake buđenja pokazao je Mario Hezonja. Štoviše, Dubrovčanin je odigrao ponajbolju utakmicu sezone i to na parketu aktualnih prvaka kod kojih je vruć bio Kyle Thompson 43 poena. Hezonja je bio prvo ime Knicksa s 19 poena u 25 minuta, šest skokova i tri ukradene lopte.

20. triple-double NBA karijere Nikole Jokića (28 p, 11 sk, 10 a) vodio je Denver do trijumfa na Floridi protiv Miamija. Philadelphia je, pak, zatrpala koš Wizardsa sa 132 poena (Shamet 32)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 8. siječnja:

Cleveland - Indiana 115:123
Philadelphia - Washington 132:115
Miami - Denver 99:103
Toronto - Atlanta 104:101
Oklahoma - Minnesota 117:119
Phoenix - Sacramento 115:111
Golden State - New York 122:95
LA Clippers - Charlotte 128:109

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo