Novi rekord Warriosa / Bogdanović najbolji u 'točionici' protiv Sunsa u večeri za povijest, Šarić dobio ovacije u bolnom povratku 'kući'

Image
Foto: AP Images

Dario Šarić vratio se u Philadelphiju, a Warriorsi su s 51 poenom postavili novi rekord prve četvrtine

16.1.2019.
8:39
AP Images
VOYO logo

Bila je to večer za povijest u NBA ligi. Nikad se prije nije dogodilo da prosječna razlika u korist pobjednika bude čak 28 poena uz uvjet od minimalno pet odigranih utakmica. Kako su igrali Pacersi, Hawksi, Sixersi, Bucksi, Warriorsi, pa i Lakersi, reći ćemo samo da je dosadašnji rekord iz 21. dana veljače 1994. bio 23,8.

Među onima koji su tome najviše pridonijeli bila je Indiana čiji je glavni čovjek u "točionici" protiv Phoenixa bio Bojan Bogdanović. Iako je 20 poena zabio i Evans, naš najbolji košarkaš bio je bolji u ostalim zadacima (tri asistencije, pet skokova) za gotovo pola sata na parketu na kojemu je Dragan Bender boravio manje od pet minuta uz jedan pokušaj prema košu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo dokazali da možemo pobjeđivati ekipe poput Phoenixa, ali sljedeći je korak da to konstantno radimo protiv onih najboljih", poručio je vođa Pacersa Victor Oladipo čije pravo izdanje (osam poena) nije bilo ni potrebno protiv slabih Sunsa.

Golden State Warriorsima opet svi gledaju u leđa na Zapadu. Prvaci su vratili vrh i to baš protiv onih koji su ga dosad držali, Denver Nuggetsa. Na njihovom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to kako. U prvoj četvrtini zabili su 51 poen! Nitko nikada nije toliko u prvih 12 minuta otkad je NBA lige. Je li to poruka ostatku društva da su se prvaci zagrijali?

"Svi znaju tko smo", odgovorio je "kulerski" Kevin Durant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekrasna, prekrasna košarka. Prva četvrtina bila je vatromet", uživao je Steve Kerr u igri svoje momčadi koja je s deset trica u prvoj četvrtini postavila i rekord franšize.

Durant (27), Thompson (31) i Curry (31) iskombinirali su 89 poena, a do tih su brojki došli u manje od pola sata svakog na parketu. U posljednjih 25 sezona nijedan član nekog trija nije zabio 25 ili više u tom vremenu, a oni su to već napravili drugi put. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad nam ulaze šutevi, teško nas je pobijediti", rekao je Curry ono što je jasno kao dan.

A u petak bi još trebao debitirati DeMarcus Cousins...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord večeri, pak, postavila je Philadelphia koja je osramotila Minnesotu i ostavila je na -42 uz 149 poena. Definitivno nije ono čemu se nadao Dario Šarić u dvorani koja je donedavno bila njegov dom.

"Pokazali su da cijene ono što sam dao u tri godine ovdje. Zahvalan sam na tome", odgovorio je Šarić (11 p, 5 s za 23 minute) na velike ovacije domaćih navijača za njega i Covingtona u bolnom povratku "kući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim suprotno čekat će Jimmyja Butlera kada bude dolazio u Minnesotu nakon sljedećih riječi. Ali ne samo zbog njih.

"Stvarno sam htio pobijediti svoje bivše suigrače", rekao je Butler koji se zaustavio na 19 poena, jedan manje od Simmonsa i 12 od Embiida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Lakersi najmanje su participirali u konačnoj razlici, ali nitko se zbog toga neće uzbuđivati jer najvažnije je da su se preko Bullsa opet izjednačili s Utom na osmom mjestu. Ivica Zubac dobio je tek osam minuta za sedam poena i tri skoka.

Westbrookovih 31 nije bilo dovoljno Oklahomi u Atlanti, dok su Antetokounmpo i društvo zaledili goste s tople Floride na -38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 15. siječnja:

Minnesota-Philadelphia 149:107
Indiana-Phoenix 131:97
Atlanta-Oklahoma City 142:126
Milwaukee-Miami 124:86
Denver-Golden State 111:142
LA Lakers-Chicago 107:100

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo