BABO OTVORENO O ONOME O ČEMU SE DRUGI BOJE PRIČATI: / Vođa reprezentacije usmjerio prst krivnje u one kojima treba 'alibi'

Image
Foto: PIXSELL

'U pozivima za reprezentaciju gleda se tko s kim priča, tko je s kim u kakvim odnosima, a takve se stvari najmanje trebaju gledati'

5.3.2019.
8:17
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavila je slobodan pad čije je novo dno dotaknuto neuspjelim pokušajem plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sastav koji se može podičiti nizom NBA igrača od kojih neki imaju itekako istaknute uloge u svojim klubovima, ali i koji je vrludao i upisivao poraze kroz kvalifikacije i sa njima u rosteru, sastav je koji neće vidjeti najveću svjetsku smotru košarkaša.

Zašto je tome tako, što je pošlo po krivu i tko (ni)je kriv otkrio je u razgovoru za Sportske novosti vođa hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović. Za početak je kazao da je 'teško biti pametan nakon svega što se događalo' i podsjetio da smo u poziciji 'ako ne bude pozivnice za olimpijske kvalifikacije, da mi budemo dvije godine bez velikog natjecanja.'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jako se lutalo'

On će, dodaje, uvijek stajati na raspolaganju izabranoj vrsti, a potom se odgovara na pitanje kako je do svega ovoga uopće došlo.

"Ušli smo nesređeno u ove kvalifikacije za SP, pomislili, valjda, da ćemo lagano proći. Nismo imali pravilnu viziju, jer, kao, mi smo krenuli u neki zaokret, neko pomlađivanje, a mi mladih igrača koji mogu iznijeti kvalifikacije nemamo. Bio bih najsretniji da nije tako, da su ti mlađi igrači mogli igrati, da su stekli iskustvo, pa da zajedno s nama iskusnijima odigraju taj SP, i da tamo nešto napravimo. Ali, nije to tako. Vidim da je zaigralo u ovim kvalifikacijama čak 37 igrača, a toliki fond igrača za reprezentativni dres nemaju niti veći i bolji od nas. I to je dovoljna činjenica za ustvrditi kako se jako lutalo", iskreno će igrač Indiana Pacersa koji je i sam sudjelovao u nekim porazima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji nitko tko meni može zamjeriti više nego ja zamjeram samom sebi. Mogu me kritizirati koliko god žele, ali, vjerujte, što god tko pomislio, rekao ili napisao o meni, to ne može biti toliko loše koliko ja mogu misliti loše o sebi. Sebi sam uvijek bio najveći kritičar."

Image
Foto: PIXSELL

Bojan Bogdanović

Rješenje je jednostavno

Otkrio je potom Bogdanović i što bi po njegovom mišljenju trebalo napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je to jednostavno, iz moje perspektive. Treba se dogoditi da smo svi na istoj ideji. Reći ću vam ovo, mi igrači smo željeli da se krene u kvalifikacije za SP sa starijim igračima, da tu budu Tomas, Ukić, Simon, Žorić, no nije se tako krenulo, onda su se neki vraćali, neki nisu nikako i ne znam uopće što bih o tome rekao. Onda se u pozivima za reprezentaciju gleda tko s kim priča, tko je s kim u kakvim odnosima, a takve se stvari najmanje trebaju gledati. U reprezentaciji moraju biti najbolji igrači, a ne da se dogodi da svi skupa ispaštamo, jer netko ima ovakav ili onakav pogled na situaciju."

Istaknuo je pritom da se izrečeno ne odnosi na igrače i nastavio objašnjavati držeći se konkretnog primjera o kojem je bilo riječi kroz kvalifikacijski ciklus:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je glavni problem nedostatak komunikacije. Ako je netko za vrijeme reprezentativnih priprema izašao van, onda se taj netko treba nazvati, s njime se treba popričati, sve riješiti, a ako ne ide tako, tek tada o tome pričati za medije."

Image
Foto: AFP

17.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Kosarkaska utakmica, cetvrtfinale Hrvatska - Srbija. Bojan Bogdanovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Gluhi telefon

"Sjetite se da sam ja 2012. godine bio izbačen iz reprezentacije. I to je tada planski, ciljano bilo učinjeno kontra mene, jer isti prijestup poput mog napravila su tada još četiri igrača. Nisam o tome nikada govorio, jer nisam želio da drugi tada ispaštaju, ne bi to bilo fer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se stalno tu igramo gluhih telefona, nema tu priča 'neki igrač', 'neki igrači', uvijek postoje imena i prezimena i ako postoji problem, ma meni je i glupo što o tome sad govorim, ali onda se to rješava u krugu reprezentacije, na sastanku, između nas, gdje se taj i taj, s konkretnim imenom i prezimenom, pozove i traže se od njega odgovori. A ne nekim drugim kanalima koji se koriste samo da bi netko, izvan kruga igrača, imao alibi", zaključio je.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo