ANZULOVIĆ ODABRAO IGRAČE ZA 'NEMOGUĆU MISIJU': / Ovo je popis košarkaša koji će pokušati izboriti SP

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

'Naša je obveza da budemo što bolji'

12.2.2019.
20:25
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik seniorske muške košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je imena 24 kandidata na koje će računati za posljednje kvalifikacijske utakmice kroz koje će Hrvatska pokušati ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Za to joj niti obje pobjede u predstojećim utakmicama nisu garancija.

Prva je utakmica na rasporedu već 22. veljače u Varaždinu, a suparnik u njoj reprezentacija Poljske. Tri dana kasnije Hrvatska igra u Szombathelyju protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je nepoznanica

"U ovom trenutku ne mogu zbog povreda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju", prenosi službena internetska stranica Hrvatskog košarkaškog saveza riječi izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi poznajemo svoje protivnike i moramo vjerovati u ono što mi možemo, pokušati se nametnuti na parketu. Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Koliko ćemo napora uložiti na parketu, toliko će nam se rezultatski i vratiti, ali sigurno je da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe."

Po pozitivan rezultat

"Kod kuće igramo protiv Poljske, protiv reprezentacije koju dobro poznajem, s obzirom na to da sam radio dvije godine u Poljskoj. No, ne želim govoriti o poljskoj reprezentaciji, naša je obaveza da budemo što bolji. Kada igramo kod kuće, taj impuls mora biti još izraženiji i da damo sve na parketu što će nas odvesti to pozitivnog rezultata", kazao je Anzulović na čijem se popisu nalaze i Toni Nakić i Roko Prkačin, srebrni i zlatni mlađi reprezentativci iz U20 i U16 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji", objasnio je.

Popis hrvatske reprezentacije za predstojeći kvalifikacijski ciklus za SP: Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec, Tomislav Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo