[ANKETA] TRAŽI SE PRVI MEĐU JEDNAKIMA: / Pitamo vas - Tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo u košarci?

Image
Foto: Profimedia

Kad smo sve ovo proanalizirali, naše pitanje je jednostavno. Tko će po vašem mišljenju biti prvak svijeta u košarci? Svoje odgovore ostavite nam u anketi

13.9.2019.
0:24
Profimedia
VOYO logo

Finalom prije finala prozvali su srpske šaljivdžije utakmicu Sjedinjenih Amerčkih Država i Srbije na Svjetskom prvenstvu u košarci. Bila je to utakmica koju su svi košarkaški fanovi željeli gledati. Te su dvije momčadi slovile za najveće favorite prvenstva, Srbi su već unaprijed uplaćivali smještaj da bi mogli svoje košarkaše gledati u finalu, po mogućnosti protiv Dream Teama.

Image
ĐORĐEVIĆ PRIJETIO AMERIKANCIMA DA ĆE IM 'BOG MORATI POMOĆI' PROTIV SRBA: /

Gregg Popovich imao je spreman fantastičan odgovor

Image
ĐORĐEVIĆ PRIJETIO AMERIKANCIMA DA ĆE IM 'BOG MORATI POMOĆI' PROTIV SRBA: /

Gregg Popovich imao je spreman fantastičan odgovor

No snovi su im se rasplinuli kad su naletili na Furiju koja je tempirala formu točno na utakmice koje joj trebaju, a jedna od tih bila je ona u drugom krugu protiv Srbije. Tu su Španjolci pokazali da mogu igrati protiv najjačih protivnika i da su prve utakmice bile samo dizelaški start za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ricky Rubio, Marc Gasol, Sergio Lull pa Victor Claver kao taktički joker te Rudy Fernandez koji je u niskoj postavi Srbima stvorio probleme pa oba Hernangomeza... Španjolski sastav je pun kvalitetnih i iskusnih igrača s vrhunskim izbornikom Scariolom koji ih je dosad jako dobro koristio.

Goropadni Francuzi

Podjednake šanse kladionice za osvajanje svjetske krune daju Španjolcima i Francuzima, s tim da su Francuzi ipak malo veći favoriti od njih. Uzeli su najveći mogući skalp - pobijedili su Amerikance koji su ipak uoči prvenstva bili prvi favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i Španjolci, Francuzi imaju u reketu defenzivno dominantnog centra u liku Rudyja Goberta koji je ipak dosta pokretljiviji i skočniji od Marca Gasola, no brza dodavanja i lopte od poda ispadaju mu iz ruku kao vrući krumpiri i to dosta ograničava njegovu ofenzivnu produkciju.

No nema veze, za postizanje poena tu je Evan Fournier, peti strijelac prvenstva s 21 poenom u prosjeku te Nando De Colo koji zabija 17. Vincent Collet mora ipak dobro paziti na rotacije. De Colo i Fournier u paru na terenu donose poene u napadu kroz individualne akcije i kreaciju, ali nekad u obrani ostavljaju tolike rupe da ih ni sjajni obrambeni igrači franck ntilikina i već spomenuti Gobert ne mogu začepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ntilikina je u nekoliko navrata pokazao da je više od obrambenog specijalista i da može biti prijetnja u napadu. Mladi razigravač nije bezveze izabran u prvoj rundi NBA drafta, ne igra tamo sve ove godine uzalud ni veteran Nicolas Batum od kojeg se očekuje da ipak ubaci u brzinu više u najvažnije dvije utakmice na prvenstvu.

Image
Foto: Profimedia

DONGGUAN, Sept. 11, 2019 Rudy Gobert (C) of France competes during the quarter-final match between the United States and France at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 11, 2019., Image: 470314400, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press

Hrabri Gauchosi

Francuzi će u polufinale na Argentince koji su po kladionicama najmanji favoriti za osvajanje titule prvaka svijeta. Oduševili su nas svojom borbenošću i ratničkim mentalitetom, no dvije priče s ovog prvenstva ostat će za Gauchose u sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razigravač Facundo Campazzo šiba osam asistencija po utakmici i definitivno je mozak ove argentinske operacije.

Njeno srce je onda Luis Scola, ikona argentinske košarke koji se u 40. godini resetirao i igra kao da mu je 25 godina. Zabija 18 poena po utakmici, a njegov utjecaj u svlačionici i na terenu je neprocjenjiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

(190910) -- DONGGUAN, Sept. 10, 2019 (Xinhua) -- Luis Scola (R) of Argentina hugs with Sergio Hernandez, head coach of Argentina, during the quarter-final match between Argentina and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 10, 2019. (Xinhua/Xue Yubin) - Xue Yubin -//CHINENOUVELLE_XxjpbeE007606_20190910_PEPFN0A001/1909101644/Credit:CHINE NOUVELLE/SIPA/1909101645, Image: 470155834, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sipa Press

Mills i ostali

Ostali su nam Australci. Klokane ili Boomerse, kako vam je draže, ocijenio je Gregg Popovich favoritima Svjetskog prvenstva i nije puno pogriješio s obzirom kako su dosad odigrali turnir.

Slavili su s dva razlike protiv nominalno favoriziranih Francuza, što bi se moglo pokazati kao pravo finale prije finala. Naravno, ako Australci prođu Španjolce. Ima čime napasti Andrej Lemanis napasti Furiju. Patrick Mills zabija 22 poena u prosjeku, treći je strijelac prvenstva uz famozne postotke 50-40-90. Na Paddyju počiva napad, dok je zadatak Matthewa Dellavedove da začepi vanjske protivničke igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivu dimenziju momčadi daje svestrani Joe Ingles na kojeg možete slobodno računati u kreaciji napada, a uz to je izvrstan šuter. Tornjevi blizanci Andrew Bogut i Aaron Baynes vjerojatno su najtvrđe prepreke na koje možete naići u reketu, a ističu se i svojom košarkaškom inteligencijom.

Image
Foto: Profimedia

Australian professional basketball player for the San Antonio Spurs of the National Basketball Association (NBA) Patty Mills, green, defends against French professional basketball player Evan Fournier at the second round of Group L 2019 FIBA Basketball World Cup in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 9 September 2019., Image: 469906218, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except China (including Hong Kong, Macau, and Taiwan) and France ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, ddp USA

Kad smo sve ovo proanalizirali, naše pitanje je jednostavno. Tko će po vašem mišljenju biti prvak svijeta u košarci? Svoje odgovore ostavite nam u anketi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo