AMERIKANCI, SPREMITE SE ZA DOLAZAK MAJSTORA: / Dario Šarić od sljedeće sezone u NBA ligi

Image
Foto: AFP, Mike Stobe

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih košarkaša Dario Šarić (22) sljedeće sezone zaigrati će u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi.

26.4.2016.
8:34
AFP, Mike Stobe
VOYO logo

Ovo je bilo za očekivati, ako se uzme u obzir izjave koje su dolazile iz američkog kluba i od samog Darija Šarića. Philadelphia 76-ersi birali su Šarića 2014. godine kao dvanaesti izbor NBA drafta, ali se on ipak odlučio na dvosezonsko kaljenje u Europi i potpisao ugovor s turskim Anadolu Efesom koji vodi srpski stručnjak Dušan Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka konkurencija u momčadi

Šarića će u Philadelphiji dočekati jaka konkurencija u momčadi, a za minute će se boriti s Nerlensom Noelom, Jahlilom Okaforom, Joelom Embiidom, Carlom Landryjem i Richaunom Holmesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti i to da Šarićev ugovor za sezonu 2016/17 iznosi 1,8 milijuna dolara i kao takav spada pod rookie scale pravilo, odnosno pod propisani maksimum koliko jedan novajlija u NBA ligi može dobiti ovisno na kojoj je poziciji biran na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić što prije želi zaigrati u NBA ligi

Šarićev odlazak sljedeće sezone tako nije baš isplativ za njega osobno što se novca tiče, jer kada bi odlučio otići za dvije godine, kada prestaje za njega vrijediti rookie scale pravilo, sigurno bi mogao ispregovarati veći ugovor. Posebno kada se uzme u obzir i drastično povećanje salary capa. Međutim, hrvatski reprezentativac očito ne želi više čekati i želi što prije zaigrati u NBA ligi.

Ukoliko se ovo i dogodi, Šarić će postati četvrti Hrvat u NBA ligi, nakon Bojana Bogdanovića, Damjana Rudeža i Marija Hezonje. Duje Dukan (svoje prve NBA koševe u karijeri ubacio u posljednjoj utakmici općeg dijela tekuće sezone za svoje Kingse) je osnovni dio sezone 2014/15 proveo u razvojnoj ligi, isto kao i Tomislav Zubčić drugi dio sezone u Oklahoma City Blue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo