AMERIKANCI SE DIVE BOGDANOVIĆU: / 'U sezoni prepunoj iznenađenja, Bojan je možda i najveće za Pacerse'

Image
Foto: AFP

Odličnu utakmicu odigrao je Bogdanović protiv prvaka

6.4.2018.
10:27
AFP
VOYO logo

Dominirajući šutom u ogledu protiv Golden State Warriorsa Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaški reprezentativac na radu u Indiana Pacersima, stigao je u fokus javnosti američkih medija. Njegovih 11-13 iz igre od čega 6-7 za tricu i ukupno 28 poena u pobjedi 126-106 protiv aktualnih prvaka NBA lige malo koga su ostavili ravnodušnim.

Lokalni Indianapolis Star tako dan nakon utakmice, podsjećajući na Bogdanovićev prelazak iz Washingtona u Indianu, piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri prioriteta

"Bojan Bogdanović imao je tri prioriteta prošlog ljeta: biti starter u momčadi, imati veću plaću i postati bolji obrambeni igrač. U prvoj sezoni među Pacersima ima 3 od 3."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BABO UNIŠTIO PRVAKE: /

Bogdanović odigrao šuterski gotovo savršenu utakmicu, prvacima napunio koš do vrha

Image
BABO UNIŠTIO PRVAKE: /

Bogdanović odigrao šuterski gotovo savršenu utakmicu, prvacima napunio koš do vrha

"Nisam tražio novac, tražio sam priliku da budem dio startne petorke i imam pristojnu minutažu. Kad mi je prošlog ljeta objašnjeno da će biti baš ovako kao što jest nisam dvojio o potpisivanju ugovora sa Pacersima", kaže Bogdanović koji je za dvogodišnju suradnju sa svojim trećim klubom u NBA ligi dobio 21 milijun američkih dolara.

Isti izvor ne začuđuje toliko ono što Bogdanović radi u napadu, ali hvali ono što radi u obrani napominjući da 'nema najbrže noge' i da se 'ne radi samo o košarkaškoj inteligenciji', nego i o 'trudu kojeg je podigao na višu razinu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad u obrani

"Puno sam prošlog ljeta radio na radu nogu. Treneri u klubu mi vjeruju i stavljaju me na jake napadače suparničkih momčadi. Trudim se biti usredotočen, a prije početka sezone sam si sam rekao da moram biti bolji u obrani jer sam sad starter i imam veliku minutažu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokazao je ovo Bogdanović i u direktnom okršaju protiv Kevina Duranta. Ponajbolji košarkaš današnjice ubacio je 27 poena protiv Indiane, ali s loših 8-23 iz igre i kriminalnih 2-10 za tri poena. Nije onda niti čudo što Indianapolis Star tekst o Bogdanoviću donosi pod naslovom 'U sezoni prepunoj iznenađenja, Bojan Bogdanović možda je i najveće za Pacerse'.

Inače, Indiana kojoj su samo najveći optimisti prognozirali ulazak u doigravanje, u njemu će sigurno igrati. S omjerom 47-32 trenutačno drže petu poziciju Istočne konferencije, a moguće je da će biti i treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo