AMERIKANCI DRHTALI DO SAMOG KRAJA: / Australski košarkaši dobrano uzdrmali 'nedodirljive'

Image

Sve do posljednjih minuta susreta američka košarkaška reprezentacija vodila je žestoku borbu s igračima pod australskom zastavom, no niz njihove nepobjedivosti dug 20 utakmica i dalje je živ.

11.8.2016.
10:48
VOYO logo

Polufinalni poraz od Argentine u Ateni 2004. i dalje je posljednji kojeg su pretrpjeli nakon što su ogled 3. kola skupine A u noći na četvrtak riješili u svoju korist rezultatom 98-88.

Imala je Australija na poluvremenu pet poena prednosti (54-49), a na ulasku u posljednju minutu ogleda dohvatljivih pet manjka (88-93). Preciznim izvođenjem slobodnih bacanja Amerikanci su u konačnici slavili pobjedu koja djeluje rezultatski uvjerljivije no što je zapravo to bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvođeni su Australci bili svojim NBA igračima i prvacima pa je tako Patty Mills (San Antonio Spurs) ubacio 30, Andrew Bogut (Dallas Mavericks) je dodao 15, a Matthew Dellavedova (Milwaukee Bucks) 11 uz jednak broj asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikance je predvodio Carmelo Anthony s 31 košem (trica 9-15) kojima je postao i najefikasniji američki košarkaši olimpijac (293 poena). Na svojim četvrtim Igrama iza sebe je na vječnoj listi ostavio LeBrona Jamesa i Michaela Jordana. Kyrie Irving je ubacio 19 uz ključne trice u završnici.

Australcima do kraja turnira ostaju dvije laganije zadaće, protiv Kine i Venezuele, utakmice u kojima bi trebali potvrditi sjajnu formu i drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo