Amerikanac oduševljen Šarićem: Taj dečko bi mogao biti čudovište

Hrvatski košarkaš Dario Šarić za dvije bi godine treba zaigrati u NBA ligi, a očekivanja od njega su na američkom kontinentu već sada velika.

2.7.2014.
15:25
VOYO logo

Podsjetimo, donedavnog je košarkaša Cibone na prošlotjednom draftu kao dvanaestog izabrao Orlando, ali ga je odmah mijenjao u Philadelphiju. Šibenčanin bi tako svoju NBA karijeru trebao započeti u 76ersima, ali to će se dogoditi tek za dvije godine budući da bi se toliko trebao zadržati u turskom Anadolu Efesu.

U Philadelphiji, međutim, s nestrpljenjem iščekuju što će dobiti od 20-godišnjeg krilnog igrača, a dnevnik Inquirer je za mišljenje pitao američkog sveučilišnog trenera Paula Hewitta. On je 2011. vodio američku reprezentaciju na Svjetskom U-19 prvenstvu na kojem je SAD igrao i protiv Hrvatske predvođene tada 17-godišnjim Šarićem. Naša je reprezentacija slavila s 87-85, a Šarić je upisao 17 koševa i osam skokova, te impresionirao Hewitta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam tada da se radi o svestranom talentu. Rekao sam jednom od svojih pomoćnika kako mogu zamisliti da je tako izgledao i Dirk Nowitzki kad je bio u tim godinama", istaknuo je Hewitt.

Ipak, naglasio je da ne želi uspoređivati Šarića s velikim njemačkim košarkašem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je pitanje hoće li trenirati naporno poput Dirka. Hoće li ostati zdrav? Sve su to stvari koje ulaze u igru. Ali, tada je bio stvarno dobar. Ako taj dečko ostane zdrav, mogao bi biti čudovište", zaključio je Hewitt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo