[VIDEO] ALL STAR ZVIJEZDA I BOGDANOVIĆEV SUIGRAČ ZARAŽEN KORONAVIRUSOM: / Obustavljene su sve utakmice; Ovakvo što se ne pamti

Image
Foto: Profimedia

All Star centar i suigrač Bojana Bogdanovića Rudy Gobert zaražen koronavirusom, obustavlja se i NBA liga

12.3.2020.
6:23
Profimedia
VOYO logo

Pandemija koronavirusa zahvatila je i NBA ligu. Tako je utakmica Oklahoma City Thundera i Utah Jazza Bojana Bogdanovića, koja se trebala igrati noćas po hrvatskom vremenu u Chesapeake Energy Areni, kao i susret Sacramento Kingsa i New Orleans Pelicansa u Golden 1 Centeru, odgođene zbog toga što je All Star centar i Bogdanovićev suigrač Rudy Gobert postao prva žrtva koronavirusa u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, javlja ugledni američki Yahoo NBA.

Image
[VIDEO] ZBOG OVE ŠALE NASTALA JE PANIKA U NBA LIGI: /

Zvijezda nije znala da se zaražena, namjerno je krenuo dirati sve oko sebe...

Image
[VIDEO] ZBOG OVE ŠALE NASTALA JE PANIKA U NBA LIGI: /

Zvijezda nije znala da se zaražena, namjerno je krenuo dirati sve oko sebe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA je prekinula igranje utakmica ​​nakon što je All Star centar Rudy Gobert pozitivan na COVID-19

Također, nakon ovog prvog slučaja NBA liga je zabranila igranje svih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NBA je prekinula igranje utakmica ​​nakon što je All Star centar Rudy Gobert pozitivan na COVID-19, objavila je liga u srijedu navečer. Suspenzija je neograničena. To je bio apsolutno pravi potez lige", stoji u tekstu spomenutog medija.

"NBA liga prekida igranje utakmica nakon što je zaključen raspored večerašnjih utakmica", stoji u izjavi lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'NBA će odrediti sljedeće korake za dalje, s obzirom na pandemiju koronavirusa'

"NBA će odrediti sljedeće korake za dalje, s obzirom na pandemiju koronavirusa."

Koji su ti sljedeći koraci? Što će se sad događati u NBA ligi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci pišu kako takvo što nitko ne zna, ovo je bez presedana. Prije samo nekoliko sati dužnosnici lige mislili su da bi mogli nastaviti odigravanje susreta pred praznim tribinama, ali to sad više nikako nije opcija. Zdravlje Rudyja Goberta i zdravlje njegovih suigrača, kao i ostalih u ligi, budno će se pratiti.

Utakmica Jazza i Thundera samo što nije započela

Utakmica Utah Jazza i Oklahoma City Thundera bila je pred samim početkom, kad je zdravstveni dužnosnik potrčao na terenu Arene Chesapeake kako bi obavijestio službenike utakmice o vijestima. Gobert, koji je bio bolestan a to nije znao i koji s ironično, prije 48 sati na presici, našalio zbog koronavirusa dok je dotaknuo novinarima mikrofon /snimač za vrijeme davanja izjava - u to vrijeme nije bio u Areni, međutim, putovao je s momčadi u Ohlahomu. Gobert se zaražen kretao među svojim suigračima i oni se testiraju, pokazali su izvještaji iz Utaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je nepoznato gdje je i kada Gobert pokupio virus, ali je proteklog tjedna igrao protiv Toronta, Detroita i Bostona. Igrači iz tih momčadi (i možda više njih) zasad su upućeni u karantenu dok ih se ne testira, ali za sad to nije moguće zbog nedostataka testova za ovaj pndemijski virus, koji je izazvao paniku u čitavom svijetu i poremetio odigravanje brojnih sportskih događaja diljem svijeta, te doveo pod upitnik i regularnost sportskih liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaju testovi za koronavirus u Americi

Nedostatak testova za COVID-19 predstavljalo je problem prilikom širenja bolesti u Sjedinjenim Državama od samog početka. Gobert, kao i svi drugi NBA igrači koji su se zarazili možda i prije njega, trebali bi biti u redu, pišu Amerikanci. Evan Fournier, Gobertov suigrač iz reprezentacije francuske, oglasio se na Twitteru...

"Rudy je dobro, upravo sam se čuo s njim telefonski. Nemojmo paničariti. Sve vas volim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika većina, prema procjenama čak 80 posto slučajeva COVID-19, su blaga, a mlađe osobe dobrog zdravlja obično nisu teško pogođene bolešću. Zabrinutost je što je Gobert vjerojatno prenio virus obožavateljima i (ili) igrača s kojim je došao u kontakt. Stariji od 60 godina i / ili oni s respiratornim problemima, oni su najviše ugroženi.

'Doslovno svih 30 momčadi moglo se zaraziti preko zvijezde Utah Jazza'

Yahoo NBA, nadalje, javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Je li bilo koji drugi igrač pozitivno testiran? Nije kako trenutno znamo. Međutim, doslovno svih 30 momčadi moglo se zaraziti preko zvijezde Utah Jazza u posljednjih pet dana održavanja prvenstva. Zbog toga NBA nije riskirala - i sama je definicija "širenja zajednice" spomenuta u vijestima.

• Je li NBA razvojna liga također obustavila svoju sezonu? Da, od srijede navečer je razvojna sporedna liga NBA-a također zabranila sve aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Raspadaju li se momčadi ili će ostati zajedno i nastaviti trenirati. "Klubovima je rečeno da mogu nastaviti trenirati", rekao je vlasnik franšize Dallas Mavericksa Mark Cuban za ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klubovi će sigurno tražiti od igrača da ostanu u svojim gradovima'

Klubovi će sigurno tražiti od igrača da ostanu u svojim gradovima i ne putuju nigdje, što će onda umanjiti rizik izloženosti virusu. Međutim, nekoliko igrača uglavnom čekaju svoje klubove da im daju upute, i razumljivo da košarkaši ne znaju što im je činiti, jer se nikad još nisu susreli s takvom situacijom.

• Kada NBA može nastaviti s utakmicama? Nitko to ne zna. Igrač pozitivan na koronavirus je najgori scenarij za ligu, a jedan izvor s kojim je pričao Yahoo NBA govorio je i sugerirao da bi ovo moglo dovesti do toga da se mjesec dana neće odigravati utakmice.Toronto Raptors navodno je igračima kazao da idu u karantenu na 14 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati NBA utakmica 11. ožujka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 124:106 Atlanta Hawks - New York Knicks 131:136 (produžeci) Miami Heat - Charlotte Hornets 98:109 Oklahoma City Thunder - Utah Jazz odgođena Dallas Mavericks - Denver Nuggets 113:97 Sacramento Kings - New Orleans Pelicans odgođena


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo