AKTUALNI NBA PRVACI ODIGRALI POVIJESNU UTAKMICU: / Čudo u Scotiabank Areni, ovako nešto nije se dogodilo još od 2009.

Image
Foto: Profimedia

Povijesna utakmica Toronta protiv Dallasa

23.12.2019.
7:13
Profimedia
VOYO logo

Jedini hrvatski košarkaš koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu zaigrao na NBA parketima je bio Ivica Zubac. Centar rodom iz Mostara je i u Chesapeake Energy Areni bio startni centar te je za 18:14 postigao 7 poena uz 8 skokova u porazu svojih LA Clippersa protiv Oklahoma City Thundera 112:118. Zubac je u vrlo dobroj formi i ove je sezone na prosjeku od 8.3 poena, 6.3 skokova i 0.9 asistencija po utakmici...

Image
URNEBESNI ZUBAC UČIO SUIGRAČE HRVATSKI: /

Pogledajte kako zvuči kad NBA zvijezde progovore našim jezikom

Image
URNEBESNI ZUBAC UČIO SUIGRAČE HRVATSKI: /

Pogledajte kako zvuči kad NBA zvijezde progovore našim jezikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder bolji od Clippersa

Lou Williams zabio je najviše u redovima poražene momčadi, 22 poena uz 7 asistencija. Paul George upisao je 18 poena, Montrezl Harrell 18, Patrick Patterson 12 itd... Što se tiče pobjedničke momčadi Thunder, u njoj je najviše u pobjedu ugradio branič Shai Gilgeous-Alexander s 32 poena, 5 asistencija i 3 skoka. Odličan je bio i standardno dobri Nijemac Dennis Schroder s 28 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Kawhi Leonard nije nastupio u ovoj utakmici kako ne bi preopteretio načeto koljeno u back to back utakmici. Tako je Lou Williams ušao u početnu postavu, te odigrao dobro.

Što se sve događalo u ovoj utakmici možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto i Dallas bez ozlijeđenog Luke Dončića su u Scotiabank Areni odigrali nevjerojatnu utakmicu u kojoj su slavili aktualni NBA prvaci Raptorsi 110:107. Bio je to susret u kojem su Raptorsi preokrenuli zaostatak od 30 poena i tako došli do najvećeg preokreta u povijesti franšize, odnosno najvećeg u posljednjem desetljeću u NBA ligi, javlja ugledni američki Yahoo NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyle Lowry se zahuhtao u posljednjoj četvrtini

Zvijezda Raptorsa Kyle Lowry zabila je 32 poena uz 10 asistencija. U posljednjoj četvrtini posebno je briljirao, ubacivši 20, jedan manje koš nego što je ubacila čitava momčad Dallasa u završnoj četvrtini. Bio je to prvi veliki povratak come-back, najveći tamo još od 200.9 kad je Sacramento okrenulo i slavio protiv Chicaga. Toronto je zaostao 83:53 2:55 prije kraja treće četvrtine, ali iskoristio je onda granitnu obranu svojih vedeta i zahuhtalog Lowryja da izjednači rezultat na 95 na ulasku u posljednju četvrtinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rondae Hollis-Jefferson u pobjedu je ugradio 18 koševa, a Fred VanVleet 10. Ovim porazom Dallasa prekinut im je pobjednički gostujući niz od sedam utakmica. Toronto je, pak, kod kuće povisio na 13-3. Kristaps Porzingis bio je najbolji u Mavericksima, imao je 19 poena i 12 skokova, a Jalen Brunson postigao je 21 poen. Također, bila je ovo 4 utakmica bez Luke Dončića, čudesnog slovenskog Wunderkinda koji žari i pali ove sezone u NBA ligi. Bez njega, Dallas je na skoru od 2-2. Toronto se petom uzastopnom pobjedom izjednačio s Miamijem (21-8) na trećem i četvrtom mjestu, dok su ispred Boston (20-7) i vodeća momčad lige Milwaukee (27-4).

Povijesnu utakmicu Toronta možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi bez Jamesa izgubili od Denvera

Staples Center svjedočio je porazu domaćih Los Angeles Lakersa od Denvera 128:104. Paul Millsap zabio je 21 poen, Gary Harris 19, sjajni Nikola Jokić 18 uz 5 asistencija i 6 skokova. Jedan od najboljih centara NBA lige, startni centar Lakersa Anthony Davis, najviše je pokazao u svojoj momčadi s 32 poena i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyle Kuzma dodao je 16. Vrijedi spomenuti kako LeBron James nije igrao. Unatoč ovom porazu Lakersi (24-6) još uvijek čvrsto drže vrh ljestvice Zapadne konferencije pred drugoplasiranim Denverom (20-8), Houstonom (20-9) i LA Clippersima (22-10) koji su bili na dobrom putu malo smanjiti zaostatak, ali su poraženi.

Bucki lako protiv Indiana

Bucksi, jedna od najboljih momčadi NBA lige, su pred svojim navijačima lakoćom svladali Indianu sa 117:89 ostavivši Pacerse na samo 34 poena u drugom poluvremenu (58-34). Giannis Antetokounmpo je bio na korak do novog 'triple-doublea' sa 18 koševa, 19 skokova i devet asistencija. Wesley Matthews je ubacio 19, a Brook Lopez 17 poena za domaću momčad. Kod Pacersa je najbolji bio Domantas Sabonis sa 19 koševa i 18 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatum pružio fantastičnu predstavu

U TD Gardenu su gostovali Hornetsi, bivša momčad Kembe Walkera, danas prvog playa Celtica, a na drugoj strani je bio Terry Rozier, bivši 'džoker s klupe' Bostona. Pobjedu su odnijeli Walker i Celticsi koji su svladali Charlotte sa 119:93. Najbolju večer u NBA karijeri imao je Jayson Tatum ubacivši 39 koševa uz 12 skokova. Walker je postigao 23 poena. Toliko je ubacio i najbolji strijelac Hornetsa Devonte Graham, a Rozier je ostao na 14 koševa uz šut za tricu 0/5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


NBA rezultati, 22.12. Oklahoma City - LA Clippers 118-112 (Ivica Zubac 18:14 min, 7 k, šut 3/4, 8 s, 2 a, 1 ol) LA Lakers - Denver 104-128 Boston - Charlotte 119-93 Milwaukee - Indiana 117-89 Toronto - Dallas 110-107

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo