ACO PRESJEKAO: / Skidam kapu Rimcu, ali ni Mourinho nije zaštićen u Chelseaju!

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Cibona je jučer uručila otkaz Slavenu Rimcu i njegovom pomoćniku Jurici Golemcu, a već u ponedjeljak ujutro prestavila novog trenera Damira Mulaomerovića.

7.12.2015.
12:37
Screenshot/Twitter
VOYO logo

I on je, kao i Rimac, zaslužni igrač Cibone, a trenerski je put počeo u tuzlanskoj Slobodi, odakle je kao igrač i došao u Cibonu prije dva desetljeća.

Image
LEGENDA NASLIJEDILA LEGENDU: /

Cibona dala priliku još jednom bivšem igraču

Image
LEGENDA NASLIJEDILA LEGENDU: /

Cibona dala priliku još jednom bivšem igraču

'Cibona u ovom trenutku ispada iz ABA lige'

"Mogli smo tražiti alibije u raznim stvarima, ali nešto se moralo napraviti. Momčad nije imala energije. Upravni odbor jednoglasno je odlučio da Slaven Rimac više nije trener. Jučer popodne završen je dogovor s Damirom Mulaomerovićev, sve smo riješili u pet minuta", kazao je izvršni Cibonin dopredsjednik Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao dozvoliti da brod tone, a da ja mirno gledam! Cibona je predzadnja na tablici i u ovom trenutku ispada iz ABA lige! Od Nove godine dobivamo šest sponzora, kad smo u lošoj rezultatskoj situaciji", naglasio je Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski prvak s Panathinaikosom

Riječ je, dakako, dobio i novi trener Damir Mulaomerović, bivši hrvatski reprezentativac, koji je u Ciboni igrao od 1994. do 1998. godine.

U posljednje je dvije sezone s uspjehom je vodio tuzlansku Slobodu, iz koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća kao junior stigao u Cibonu i u Draženovom domu započeo pravi igrački uzlet koji ga je odveo do naslova europskog prvaka s Panathianaikosom te dresa hrvatske reprezentacije za koju je nastupao na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te na čeetiri europska prvenstva od 1997. do 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije realno stanje, momčad vrijedi više'

"Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru. Dolazim na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na sadašnji položaj na tablici. Pratio sam Cibonu, detektirao najveće probleme. Nadam se da ću vratiti osmijehe na lica igrača", kazao je Mulaomerović dodavši:

"Vjerujem u ovu momčad, ovo što se igralo u zadnje vrijeme nije realno stanje, Cibona vrijedi više. No, nemamo planove dovoditi nove igrače, pokušat ću izvući najbolje od onoga što je ovdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov pomoćnik bit će Bariša Krasić, još jedan bivši igrač Cibone koji je dosada u klubu bio zadužen za snimanje igre suparničkih momčadi. Novi trener će premijeru u ovoj ulozi imati u nedjelju, 13. prosinca, kad će u Draženovom domu Cibona ugostiti Zadar u 14. kolu ABA lige.

Anzuloviću posao u Poljskoj

Za kraj dodajmo informaciju da je bivši trener Cibone, Cedevite i Zagreba Dražen Anzlulović, nakon kratkotrajne epizode u Kini, posao pronašao u Poljskoj, u klubu Dabrowa Gornicza, u blizini Katowica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo