ACO DOBIO JOŠ JEDNU KOŠARICU: / Nastup za Hrvatsku otkazala još jedna buduća zvijezda

Image
Foto: PIXSELL

Izbornik hrvatskih košarkaša Aleksandar Petrović dobio je još jednu "košaricu" nastup ovog ljeta u reprezentaciji otkazao je mladi centar Ante Žižić.

8.6.2017.
13:47
PIXSELL
VOYO logo

Igrač Darušafake, koji je u siječnju za odštetu od 150.000 eura prešao iz Cibone u turskog euroligaša, ovog ljeta planira odlazak u NBA ligu, u Boston Celticse koji su ga izabrali na draftu prošlog ljeta.

Tako se 20-godišnji Žižić pridružio Mariju Hezonji koji je već ranije najavio kako će preskočiti reprezentativno ljeto kako bi se u Orlandu pripremao za svoju treću NBA sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hezonja i Žižić nalaze za na širem izbornikovom popisu od 26 igrača.

ACO OBJAVIO POPIS: Legenda u reprezentaciji nakon 6 godina, na popisu i zvijezda koja želi pauzirati od Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob traje od Žižićevog odlaska u Tursku

Na stranu želja za usavršavanjem i treniranjem s budućim poslodavcima, obitelj Žižić i Aco se nisu prijateljski rastali u Ciboni.

Petrović je bio protiv transfera usred sezone u Darušafaku, želeći da Ante ostane barem još dvije, tri utakmice u Ciboni uz veću odštetu od prvoponuđenih 150.000 eura. No, stariji Antin brat Andrija Žižić koji je u posljednje vrijeme bio u ulozi sportskog direktora u "tornju" kao i direktor Domagoj Čavlović suprotstavili su se takvoj ideji, pa je Aco otišao iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ulozi izbornika Petrović je najavio odlazak u Tursku, ali Žižić je otkazao i prije toga. Šteta, jer bi definitivno imao mjesto u 12. U Euroligi je Žižić imao prosjek od 9 poena i 6,7 skokova.

Hrvatska na Europskom prvenstvu u skupini u Cluju igra protiv Rumunjske, Mađarske, Češke, Španjolske i Crne Gore. Eurobasket se igra od 31. kolovoza do 17. rujna ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo