Nezaustavljivi Vukovi: Veliki preokret za petu pobjedu u nizu!

Košarkaši Cedevite i Cibona upisali su pobjede protiv slovenskih predstavnika u utakmicama 14. kola regionalne košarkaške ABA lige.

23.12.2014.
22:40
VOYO logo

Vukovi su slavili sa 77:74 i to nakon što su odigrali očajno prvo poluvrijeme u kojem su gubili i sa 16 koševa razlike (24:40). No u nastavku susreta su zaigrali daleko bolje i polako stizali veliki zaostatak.

Pet minuta prije kraja Union Olimpija je imala 12 koševa prednosti (72:60), ali je Cibona serijom 9:0 stigla na tri koša minusa (69:72). U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 74:71 za Olimpiju, no Cibona je koševima Dominika Mavre, Ante Žižića i Ivana Siriščevića okrenula rezultat i stigla do pete pobjede u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibonu su do slavlja predvodili Siriščević sa 16 koševa, Jure Lalić sa 16 koševa i pet skokova, Žižić s 12 poena, te Damir Markota s 11 koševa i šest skokova. Mavra i Ilievski su dodali po osam poena, a Rozić je ubacio šest koševa uz deset skokova. Kod domaćina najbolji su bili Dino Murić s 18 koševa i 11 skokova, te Hristo Nikolov i Paolo Marinelli s po deset koševa.

U ranije odigranom susretu Cedevita je bez većih problema pobijedila Krku sa 100:75, ostvarivši desetu pobjedu sezone. Bila je to Cedevitina treća utakmica u pet dana i treća pobjeda. Mini serija je startala u petak pobjedom u Berlinu protiv Albe u posljednjoj utakmici prve faze Eurolige, nastavila se u nedjelju trijumfom protiv Szolnoki Olaja, a zaokružila slavljem protiv slovenskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić s 20 koševa, sedam skokova i osam asistencija, Nemanja Gordić sa 16 koševa i šest asistencija, te Miro Bilan s deset koševa i šest skokova. Kod Krke najefikasniji su bili Erjon Kastrati s 20 i Mirko Mulalić sa 16 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo