KOMENTAR: / Rusima bi trebalo oduzeti Svjetsko prvenstvo, a Englezi mogu daleko ako izbjegnu jedanaesterce

Image

Izuzev hrvatskih huligana, oni ruski su najveća sramota dosadašnjeg prvenstva i drago mi je da će danas biti konačno izbačeni s prvenstva. Ako već ne od UEFA-e, onda od Walesa!

20.6.2016.
8:00
VOYO logo

Najveća sramota dosadašnjeg Europskog prvenstva - izuzev one hrpe klošara koja je osramotila Hrvatsku za sva vremena i pokvarila nam potencijalno sjajan rezultat na ovome prvenstvu, a o kojima ću više pisati uoči naše sljedeće utakmice - svakako je Rusija.

Image
Foto: AFP, LEON NEAL
Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Fifa oduzela SP Kolumbiji

Osim što je njihov stil igre krajnje staromodan i zaostao, te kao takav nema što za raditi u modernom nogometu i nekom ovako velikom natjecanju, njihovi navijači su najbolji argument da im se po hitnom postupku oduzme domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi to, nota bene, bilo prvi put da se nekome oduzme već dodijeljeno domaćinstvo. FIFA je tako 1983.g. organizaciju Svjetskog prvenstva prvo povjerila Kolumbiji, ali oni zbog brojnih organizacijskih problema pod FIFA-inim pritiskom naposljetku odustaju, pa domaćinstvo iznenada dobiva Meksiko.

Došli s ciljem napraviti nered

Rusija je osim zbog ove neviđene sramote s navijačima koji su u Francusku došli s isključivim ciljem da prave ove nerede kojima ovih dana cijeli svijet s nevjericom svjedoči, uključena i u najgori korupcijski skandal u povijesti sporta - ekstenzivno podmićivanje unutar Fife. Predsjednik Vladimir Putin je za to, doduše, optužio SAD i naveo da oni stoje iza pokušaja da se Rusija izbaci sa Svjetskog prvenstva, ali za ove huliganske ispade neće imati u koga uprijeti prstom osim u samoga sebe i svoj narod nedostojan da organizira neko ovako veliko i ugledno natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genijalni Gareth Bale

S ovog Europskog prvenstva, međutim, konačno će ih već danas izbaciti Wales koji je na krilima genijalnog Garetha Balea pokazao da je s punim pravom tu gdje jeste - a to je druga faza natjecanja!

Image
Image

Istovremeno, Engleska je ostavila jedan od najboljih dojmova dosadašnjeg dijela turnira barem kada je igra u pitanju. Rezultatski su naravno mogli biti još uvjerljiviji, pa su tako već u prvoj utakmici protiv Ruja trebali utakmicu mirno privesti kraju i upisati ta tri boda, a uvrštavanje lisice Vardyja u prvu postavu bi u toj rezultatskoj uvjerljivosti svakako znatno pomoglo. Čovjek je doveo Leicester do osvajanja Premier lige i Engleze do izjednačujućeg pogotka protiv Walesa već nakon desetak minuta što je ušao u igru s klupe, pa bi u najmanju ruku bilo pošteno od njihovog očito prestarog i senilnog izbornika da mu pruži pravu priliku i to već u današnjoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi bi mogli daleko doći

Osim njega, i ostali engleski igrači poput Rooneyja, Sturridgea, Sterlinga i Lallane ulijevaju povjerenje u to da bi ovaj put napokon mogli daleko doći, a ukoliko uspiju izbjeći jedanaesterce u knock out fazi - možda čak i do finala.

Slovaci, s druge pak strane, najvjerojatnije će se morati zadovoljiti s trećim mjestom u skupini i nadati da će njihovi bodovi i gol razlika biti dovoljni da se kao jedni od najboljih trećih ipak kvalificiraju dalje, ali teško da bih mogao ustvrditi da su to svojim igrama zaslužili. Jedan Hamšikov lijep gol, naime, ipak ne čini osminu finala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike