KOLAK SEDMA NA SP-U: / Olimpijska pobjednica u podbacila u Dohi, da je bacila najbolji ovosezonski hitac bila bi na postolju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zlato je uzela Australka Kelsey Lee Barber i to u zadnoj seriji

1.10.2019.
21:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja SaraKolak zauzela je sedmo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62.28 metara.

Kolak je 62.28 metara bacila u petoj seriji, no u Dohi nije bila na razini svojih mogućnosti jer se i u finale kvalificirala tek kao 11. Da je Sara bacila najbolji ovosezonski hitac od 66.42 metra, u Dohi bi bila srebrna, no treba istaći da je cijelu prošlu sezonu propustila zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetčetverogodišnja Ludbrežanka ponovno je loše otvorila natjecanje jer je u prvom hicu bacila 58.22 metra i nakon prve serije je zauzimala sedmo mjesto. U drugom pokušaju Sara je bacila 62.22 metara, što ju je odvelo na petu poziciju, a u trećem 60.93, ali je sa sedmim mjestom ipak osigurala nastup među osam najboljih i tri dodatna pokušaja.

Previsoko i prekratko

Četvrti hitac Kolak otišao je previsoko i orekratko (57.09), u petom je Kolak bacila dotad najbolje - 62.28 metara, no nije napredovala u poretku, a u zadnjem pokušaju Sara je bacila najkraće u Dohi - 56.21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68.43), a ove sezone je bacila 66.42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.

Zlato je uzela Australka Kelsey Lee Barber i to u zadnoj seriji, kada je bacila sa 66.56 metara s četvtog mjesta došla do naslova svjetske prvakinje, dok su srebro i bronca pripale Kineskinjama - Shiying Liu (65.88) i Huihui Lyu (65.49)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska rekorderka Barbora Špotakova zauzela je tek deveto mjesto sa skromnih 59.87.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo