ZASTRAŠUJUĆE / Svjetska borilačka zvijezda brutalno ubijena, svi su u šoku

Poznati ukrajinski kick boksač Sergei Lascenko, ubijen je u srijedu u Ukrajini u 27. godini života.

8.4.2015.
16:39
VOYO logo

Fightsite piše kako je Lascenko doslovce pogubljen u pucnjavi koja se dogodila u takozvanoj Židovskoj bolnici u gradu Odessi. Nepoznata je osoba na trojicu ukrajinskih državljana otvorila vatru, a napad je bio smrtonosan za, kako neki ukrajinski mediji prenose, najboljeg ukrajinskog kick boksera.

Dvoje ljudi u napadu je ozlijeđeno, a Lascenko je navodno preminuo na mjestu. Detaljnije informacije bi se trebale saznati tijekom narednih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče života i karijere Sergeija Lashenka, ovaj ukrajinski kick boksač rođen je 1987. godine u Pavlohradu i bio je jedan od najboljih svjetskih kick boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je ubilježio 33 pobjede i 14 poraza. 2011. godine Lashenko se okitio titulom Superkombat WGP prvaka u teškoj kategoriji svladavši velikog Ismaela Londta u finalu. Upravo ga je to slavlje lansiralo u orbitu svjetske kick boksing scene, te je Laschenko postao cijenjeni borac.

Hrvatska publika ga je upoznala na Cro Cop Final Fightu u ožujku 2012. kada je u zagrebačkoj Areni poražen od Daniela Ghite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj sljedeći nastup u Zagrebačkoj metropoli je imao na K-1 WGP Finalu kada je u rezervnoj borbi turnira nastupio protiv Dževada Poturka.

Još smo ga dva puta gledali na FFC priredbama. 2013. je izgubio od našeg Mladena Brestovca na eventu u Zadru, a godinu dana kasnije je u istom gradu pobijedio Grka Dimitrisa Delisa na FFC-u 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj posljednji nastup je imao 17. listopada 2014. u poljskom Gdansku te je svladao domaćeg Tomasza Stepkowskog.

Lascenko ce biti upamćen kao sjajan tehničar i izuzetno kvalitetan borac koji je tek trebao doseći svoj borilački vrhunac. U karijeri ima pobjede i protiv velikih imena kao što su Sebastian Ciobanu, Dimytro Bezus, Dževad Poturak, Ismael Londt, Rico Verhoeven i Roman Kleibl. Sve u svemu, bio je borac s respektabilnom karijerom, borac sa svojim imenom i prezimenom u kick boks svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo