ZAR JE MOGUĆE DA ĆE NOVI PRVAK BEZ BORBE OSTATI BEZ JEDNOG NASLOVA? / Nevjerojatno što se može dogoditi Meksikancu

Image
Foto: Profimedia

Novi prvak već je u problemima

3.6.2019.
9:19
Profimedia
VOYO logo

U noći sa subote na nedjelju meksički borac Andy Ruiz Junior šokirao je boksački svijet pobjedom nad favoriziranim borcem Antonyjem Joshuom i postao novi svjetski teškaški prvak prema WBA, WBO, IBO i IBF verzijama.

Meksikanac s američkom putovnicom, 14. teškaš svijeta prema Box Recu i čovjek koji je uletio kao zamjena umjesto dopingiranog Jarrella Millera, priredio je jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa. Bio je to spektakularan meč u kojem su u trećoj rundi obojica boksača završila na podu, da bi u sedmoj rundi Ruiz razornom serijom udaraca nokautirao Joshuu, koji nije mogao nastaviti borbu. Joshui je sudac u meču brojio čak četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se kako će se uzvratna borba Joshue i Ruiza dogoditi potkraj ove godine, a čak i prije nje Ruiz Jr. bi mogao izgubiti jedan od četiriju pojaseva koja je 'oteo' Joshui.

Radi se o IBF-ovom pojasu jer ta federacija inzistira da se prvak prvo bori protiv prvoplasiranog izazivača, a to nije Joshua, već Kubrat Pulev. Ako se Ruiz prvo bori s Joshuom, a ne s Pulevom, ostat će bez pojasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac odlučuje

Revanš između Joshue i Ruiza jako je tražen i obojici boraca donijet će izuzetno veliku zaradu. Ruizu će financijska dobit od meča s Joshuom biti mnogo veća nego s Pulevom, pa se može razumjeti ako Meksikanac ispusti jedan pojas.

Nevjerojatnu boksačku noć u Madison Square Gardenu mogli ste pratiti u izravnom prijenosu na RTL Televiziji i RTLplayu u nedjelju ujutro, kao i u snimci istog dana od 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo