ZABORAVITE JOSHUU I WILDERA, OVAJ ČOVJEK JE NAJBOLJI BOKSAČ DANAŠNJICE: / Ovako izgleda simfonija u rukavicama

Image

Lomačenko je čovjek koji boksa drugačije od drugih

20.5.2018.
13:24
VOYO logo

Ukrajinski boksački umjetnik Vasyl 'High-Tech' Lomačenko po mnogima je najbolji boksač današnjice, unatoč tome što je po službenoj P4P ljestvici “Ring-a” treći boksač, iza ruskog udarača Gennadija Golovkina i Terenca Crawforda. Međutim, nitko u današnjem boksu ne posjeduje takvu tehniku i boksačku inteligenciju, kakvu posjeduje Loma.

JOSHUA I KLIČKO DOGOVORILI ZASTRAŠUJUĆU SURADNJU: Njihov susret izazvao zanimanje sportskog svijeta; Boks ovako nešto ne pamti

Lomačenko je čovjek koji boksa drugačije od drugih, koji u ringu okreće svoje protivnike, izluđuje ih, sprda se s njima, pogađa ih iz suludih kombinacije… Ukrajinac toliko uništava svoje protvnike i čini ih nemoćnima da takva dominacija na jedan estetski, umjetnički način, već dugo nije viđena u svjetskom boksu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lomačenko s nevjerojatnom lakoćom deprimira protivnike

Pustite sad priče o tome da njegov udarac nije razoran. Naravno da nije, radi se o boksaču koji boksa u nižim kartegorijama. Ali, Lomačenko s nevjerojatnom lakoćom ubada svoje protivnike, reže im udarce, svaki njihov pokušaj u početku stopira serijom udaraca, remeti im ritam i deprimira ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loma je bivši svjetski amaterski prvak i olimpijski pobjednik koji je proteklog vikenda u Madison Square Gardenu stigao do svoje 11. pobjede, ali i WBA (super) pojasa u lakoj kategoriji protiv neugodnog Jorgea Linaresa (44-4) . Lomačenko je preuzimanjem nove titule postao jedini borac u povijesti boksa koji je osvajao naslove u tri kategorije (perolakoj, super-perolakoj i lakoj) nakon samo 12 profesionalnih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Muhammad Ali' lake kategorije

Stoga, nije niti čudo što se za njega neki govori kako je "Muhammad Ali" lake kategorije. On nije kao većina boksača. Ukrajinac je nadmašio sve što se u današnjem boksu može vidjeti i čini se da je - početak.

Izuzetno uspješna amaterska karijera donijela mu je stotine pobjeda (točnije 396) i samo jedan poraz, s dvije olimpijske zlatne medalje i dva naslova svjetskog prvenstva koje su pokazale njegovu snagu i bile mu veliko samopouzdanje da u profesionalnom boksu, u koji je zakoračio 2013., napravi dar-mar i oduševi boksački svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besprijekoran rad nogu, 'pleše' u ringu

Lomačenko ima besprijekoran rad nogu, on 'pleše' u ringu, točno zna kad "okrenuti" protivnika, ima savršen tajming za eskivažu, njegova obrana imponira, a serija udaraca mu je neobranjiva upravo zbog svega navedenog plus njegova brzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinac rijetko dobiva udarac, ali za razliku od nekih defenzivnih boraca koji "umiru" u ringu zbog vlastitih (ne)sposobnosti, on i dalje naporno radi kako bi održao uravnotežen stav u svakom trenutku. Bilo da se radi o obrani ili o napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo