[VIDEO] HRGOVIĆ SE VRATIO U HRVATSKU: / Odmah pojasnio zašto ga izbjegavaju velika imena - 'Spreman sam se boriti sa svima na svijetu'

Image

Najbolji hrvatski boksač u nedjelju se vratio u Zagreb, a oko 14:30 trebao bi se obratiti novinarima

27.9.2020.
14:44
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović u subotu je u danskom Strueru početkom druge runde nokautirao 39-godišnjeg Grka Alexandrea Kartoziju, te tako ostvario 11. pobjedu u karijeri u isto toliko mečeva, od čega devetu nokautom. Dan kasnije vratio se u Zagreb gdje ga je dočekala obitelj.

"Završilo je malo na dramatičan način, nadam se da će biti dobro. Do kraja godine odradti ću još dva meča", rekao je na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ću se s kim god, kad god. Na mom menadžeru je da dogovara borbe. Prozivm velika imena već dugo, svima je rizično privatiti borbu sa mnom. To nije do mene. Mojih prvih 11 borbi protivnici su bori nego oni protiv kojih su se borili neki aktualni svjetski prvaci. Svi imaju pozitivan skor i imao sam ih dosta dobrih. Na njima je da vode moju karijeru u pravom smjeru, ali ja se osjećam trenutačno spremnim za borbu protiv bilo koga na svijetu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] 'HRGOVIĆ JE JEDAN OD NAZANIMLJIVIJIH TEŠKAŠA': /

Ugledni Sky Sport u ekstazi zbog El Animalova brutalnog udarca

Image
[VIDEO] 'HRGOVIĆ JE JEDAN OD NAZANIMLJIVIJIH TEŠKAŠA': /

Ugledni Sky Sport u ekstazi zbog El Animalova brutalnog udarca

"Moj sljedeći meč će biti 12., a Joshua se tad borio s čovjekom s kojim sam se ja borio u prvome, to govori o kvaliteti protivnika. Što se tiče poraza, normalno da bi me vratio deset koraka unatrag i sigurno ne bi bio dobar u ovoj fazi. Ako fanovi ne budu zadovoljni protivnikom, evo krivca, moj menadžer", kazao je.

Hrgoviću je ovo bio prvi meč nakon skoro deset mjeseci pauze, odnosno nakon što je nokautirao Amerikanca Erica Molinu početkom prosinca prošle godine. Sljedeći protivnik Filipa Hrgovića, za mjesec dana, bit će 39-godišnji Amerikanac Rydell Booker, koji u karijeri ima 26 pobjeda i tri poraza, i dobro poznaje Hrgovića jer su zajedno sparirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije na mojoj razini spreme, ali je tehnički vješt. Ovisi u kakvoj će formi doći i vidi li to kao svoju veliku priliku ili samo dolazi po plaću. Ne reba ga podcijeniti i reba se ozbiljno prirepomiti. Bio mi je sparing partner i dobro me poznaje. Nadam se da će sve proći dobro", kazao je Hrgović o otkrio da će ta borba biti 7.11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima se obratio i menadžer Željko Karajica.

"Otkad smo skupa, nakon treće, četvrte borbe bilo je: kad će jači protivnici? Govorio sam prije Mansoura kako ćete pustiti takvog čovjeka koji je bio sedmi na svijetu? Komentara će biti što god da napravimo. Jedni će slaviti, drugi plakati. Filip je u pravu, gradimo polako tu tešku kategoriju. Po IBF-u smo broj šest. Nije samo ući u ring, nego u pozadini trebaju pasti dogovori. Dillian Whyte čeka dvije godine na meč za titulu, a sad je izgubio od Povjetkina i to ga je unazadilo. Nije to tako jednostavno. Ovi koji žele jače borce, volio bih samo da prođu s nama od svlačionice do ringa, da vide kako je to nakon deset mjeseci", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo