Play ponuda

VIDEO: / Hrvat zvjerski mlatio suca, za noge ga morali izvući van ne bi li konačno stao

shimmer fallback

Nakon što je napravio skandal na Europskom juniorskom prvenstvu u amaterskom boksu, koje se ovih dana održava u Zagrebu, mladi boksač Vido Lončar uhićen je i smješten u pritvor.

21.10.2014.
14:09
Play ponuda

Skandal se dogodio u drugoj rundi, kada je Lončar poražen tehničkim nokautom od strane litavskog boksača Algirdasa Baniulisa zahvaljujući tome što mu je centralni sudac tri puta brojao. Ta odluka poljskog suca Macieja Dziurgota očito je jako razbjesnila Lončara, pa je onda uslijedio pravi "šou".

Prije proglašenja pobjednika meča, Lončar je udario suca te ga srušio na pod, a uslijedilo je i nekoliko dodatnih udaraca, prije nego što su stigli reagirati redari, bodovni suci i policija, i spriječiti daljnju eskalaciju sukoba, odnosno, daljnje teže ozljeđivanje suca. Zbog ove vlastite velike gluposti, Lončar je kažnjen doživotnom zabranom bavljenja amaterskim boksom. Da stvar po ovog mladog boksača bude gora, zbog navedenog incidenta i teškog premlačivanja, policija mu je, na očigled publike, u maloj sportskoj dvorani Doma sportova u večernjim satima ponedjeljka, stavila lisice na ruke i odvela ga u policijsku postaju. Nakon toga je završio i u pritvoru.

//www.youtube.com/embed/qLE77n4h4-g

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović za Jutarnji list.

Play ponuda
Play ponuda