[VIDEO] LJUDI GOVORE KAKO JE OVA VJEŠTINA NAJOPASNIJA IKAD: / Tko ovo zna, može gadno ozlijediti čovjeka; Pogledajte ovo i sve će vam biti jasno

Image
Foto: Screenshot

Radi se o borilačkoj vještini koja jako pomaže i na 'ulici', u samoobrani

11.11.2020.
17:03
Screenshot
VOYO logo

Društvenim mrežama upravo kruži brutalni video u čime opisu stoji kako se radi o najbrutalnijim submissionima ikad. Odmah na početku videa koji je u trajanju od 3:29 minuta možemo vidjeti strašni lom ruke, kao i nesportsko ponašanje suparnika, u trenutku kad je njegov protivnik trpio veliku bol, a sudac se doslovno primao za usta i zgražao nad scenom u ringu.

Ono što je bitno za naglasiti je da se radi o brazilskoj Jiu Jitsu, za koju je, na Facebook profilu UFC zvijezde Jorgea Masvidala, u opisu stavljeno kako je to najbolji oblik samoobrane na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVAK ISPROVOCIRAO CORMIERA: /

Miočićev najveći rival umalo prekinuo mirovinu; 'Skoro sam se vratio kad sam čuo što govori'

Image
PRVAK ISPROVOCIRAO CORMIERA: /

Miočićev najveći rival umalo prekinuo mirovinu; 'Skoro sam se vratio kad sam čuo što govori'

Royce Gracie izveo BJJ na UFC scenu

Inače, brazilski Jiu - Jitsu je došao do međunarodnog priznanja u svijetu borilačkih vještina u devedesetima, kada je majstor Royce Gracie osvojio prvi, drugi i četvrti UFC, koji je u to vrijeme bio eliminacijski turnir borilačkih vještina. Gracie se smatra jedan od najvećih UFC boraca ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često se borio protiv mnogo krupnijih protivnika koji su prakticirali druge borilačke sportove poput boksa, hrvanja, karatea, džuda i taekwondoa. Od tada je BJJ postao osnovna vještina za mnoge MMA borce i smatra se odgovornim za usmjeravanje velike pozornosti na aspekt borbe na tlu. U stvari, BJJ je razvio borbu u parteru u slobodnoj borbi.

BJJ pomaže i na ulici

Športski BJJ turniri dobivaju sve veću popularnost diljem svijeta i postoje brojna submission grappling natjecanja kao ADCC svjetsko prvenstvo u submission grapplingu. Također, radi se o borilačkoj vještini koja jako pomaže i na "ulici", u samoobrani, i vještina je koja je itekako brutalna i s kojom, onaj tko ju zna, možete itekako ozlijediti čovjeka. Brojni specijalci, vojnici i policajci treniraju BJJ, ili barem jedan aspekt navedenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo