VELIKI RIZIK: / 'Bio bih popišan u vlastitim očima, a bijednici bi se naslađivali'

16.4.2015.
11:00
VOYO logo

Osam je godina Cro Copa mučio poraz koji mu je nanio Gonzaga. Strpljivo je čekao priliku za 'osvetu' i napokon je dočekao kada se nakon tri godine vrati u UFC koji mu je odmah na startu ponudio revanš protiv 35-godišnjeg brazilskog majstora. Filipović je nokautirao Gonzagu u trećoj rundi kada ga je uzdrmao laktom, a potom na tlu dovršio posao.

"U ovoj borbi nije bila samo riječ o porazu ili pobjedi. Na kocki je bila čitava moja borilačka karijera. Imao sam opet lijep niz rezultata; pobijedio sam olimpijskog pobjednika Ishiija nokautom i uzeo sam taj IGF pojas. Mogao sam se elegantno povući, ali sam odlučio riskirati sportsku tragediju i novi poraz od Gonzage. Raznorazni bijednici bi se naslađivali nad tim porazom, a i ja bih se jako loše osjećao. I baš zato ništa nisam prepustio slučaju", priznao je Mirko u velikom intervjuu za Fight Site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/euKmuH0OmDq/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Otkrio je i nešto s čime dosad nije želio izlaziti u javnost - borbu protiv Gonzage dočekao je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisam htio spominjati prije meča, ali u sparinzima protiv Stipe Miočića sam zaradio ozljedu ramena, zapravo rupturu mišića lijevog deltoida. Išao sam na razne terapije, no strah me bilo da ne pukne do kraja. Nasreću, izdržalo je. Sada slijedi konačna sanacija i rekuperacija nakon toga. Napunit ću ovo ljeto baterije i usput raditi 'bazu'. Veselim se odmoru na moru s djecom. Prvi put ću valjda u životu s obitelji provesti cijeli šesti i sedmi mjesec te uživati na moru. No, nema potpunog odmora. Sa Stipom Drvišem ću ujutro trčati, a radit ćemo i tehniku i snagu. Vjerujem da se spreman za deseti mjesec i novi meč."

https://vine.co/v/euKmYY9Q51T/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se nakon toga još jednom na subotnji meč i priznao da mu je to vjerojatno bio najbolji nastup u UFC-u u karijeri.

"Ne znam je li najbolji nastup, ali najdraži sigurno jest. Sada kada sve zbrojim, vjerojatno i jest bio moj najbolji nastup u UFC-u. Tu treba uračunati i sve okolnosti i taj prvi poraz od Gonzage. Ovo je jedan od meni najdražih mečeva uopće u karijeri. Ovo sam napravio samo zbog sebe i zbog svoje karijere. Puno sam riskirao s ovim potezom. Da sam izgubio, ostao bih 'popišan' u vlastitim očima. Sam bih sebe pitao 'magarac jedan, što ti je to trebalo?'. I zbog toga nisam ništa prepustio slučaju i trenirao sam sa 110 posto opterećenja. Čim sam motiviran, nemam problema s voljom i pripremama. Upravo zato želim da i ostale borbe u UFC-u budu upravo ovakve. Vratio sam se zbog nekih dugova iz prošlosti. Ovaj meč sam morao pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva bi bila reakcija da je kojim slučajem još jednom izgubio od Gonzage.

"Ne bih se dalje borio u UFC-u u slučaju poraza. Zahvalio bih im se na ukazanoj prilici, na korektnosti. Ipak su me stavili i kao glavni meč večeri. Ukazali su mi povjerenje i dali su mi borca kojeg sam najviše htio. Nisam slao svoje želje, ali kada sam rekao da želim odraditi neke revanše, ponudili su mi Gonzagu što mi je bilo idealno. Da sam slučajno izgubio ili da je on mene onako iskasapio i da sam ostao ležati u krvi, zahvalio bih se UFC-u na svemu i otišao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo