VELIKI LENNOX LEWIS SE NAKLONIO ŽELJKU MAVROVIĆU: / 'Zaslužio je moje poštovanje, bila mi je to jedna od najtežih pobjeda'

Image
Foto: Screenshot

Legendarni britanski boksač Lennox Lewis prisjetio se nezaboravne borbe za naslov svjetskog prvaka protiv hrvatskog asa Željka Mavrović.

27.9.2017.
9:10
Screenshot
VOYO logo

Lewis je 26. rujna 1998. godine branio naslov u teškoj kategoriji protiv Mavrovića i pokazalo se da mu je to bio jedan od najtežih mečeva u karijeri. Naš je boksač opasno zaprijetio Britancu u sedmoj rundi, imao ga na konopcima, ali nije ga uspio slomiti. Nakon 12 iscrpljujućih rundi Lewis je slavio odlukom sudaca i obranio naslov po WBC verziji.

Nezaboravna sedma runda

Na Instagramu se u utorak prisjetio te borbe, objavivši video iz spomenute sedme runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na današnji dan sam pobijedio vrlo čvrstog i neporaženog Željka Mavrovića jednoglasnom odlukom sudaca te obranio naslov svjetskog prvaka. Mavrović je bio težak suparnik i ovo mu je ostao jedini poraz u karijeri. Čuo sam lani da bi se mogao vratiti u ring, ali ne znam je li se to ikad ostvarilo. Definitivno je zaslužio moje poštovanje, bila mi je to jedna od najtežih pobjeda u karijeri", napisao je Lewis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo