VELIKI NURMAGOMEDOV USPAVAO GAETHJEA I OBJAVIO KRAJ KARIJERE: / 'Bila je ovo moja posljednja borba'

Image
Foto: Profimedia
24.10.2020.
22:49
Profimedia
VOYO logo


Borba za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji

Nurmagomedov - Gaethje

Najdominantniji UFC borac današnjice i jedan od najvećih ikad, veliki Habib Nurmagomedov (29-0), slavio je u subotu navečer po hrvatskom vremenu u Abu Dhabiju protiv Amerikanca Justina Gaethjea, u jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-ove lake kategorije, i objavio kraj karijere u kavezu, za vrijeme davanja izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HABIBOV POSLJEDNJI PLES U UFC-U: /

Neporažen odlazi u vječnost; 'Ne vraćam se u kavez bez svog oca'

Image
HABIBOV POSLJEDNJI PLES U UFC-U: /

Neporažen odlazi u vječnost; 'Ne vraćam se u kavez bez svog oca'

"Svjedočili ste mojoj oproštajnoj borbi u UFC-u. To je to", rekao je Nurmagomedov.

Habib se po prvi put borio bez oca nakon njegove smrti

Vrijedi istaknuti kako je za Habiba ovo bila druga borba u životu koju je odradio bez prisutnosti svog oca koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije u srpnju ove godine, prva nakon očeve smrti. Stoga, razumljivo je da se nakon završetka borbe rasplakao. Do pobjede je Habib došao u drugog rundi od pet dogovorenih po pet minuta. U prvoj je odlično kontrolirao suparnika direktima, čekajući priliku za bacit ga na tlo. To je i napravio pred kraj runde. Pokušao mu je napraviti ambar na ruci, ali Gaethjea je spasio zvuk sirene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad ga je u drugoj rundi bacio na tlo, tada ga je i izdominirao, zatvorio u trokut, te ga uspavao, ugušio... Nema sumnje, svjedočili smo jednoj velikoj predstavi, ali i karijeri. Ovom pobjedom Nurmagomedov će vjerojatno postati najbolji P4P borac na ljestvici, preskočit će Jona Jonesa, prije odlaska u zasluženu mirovinu.

Neporažen u 29 UFC mečeva

Dagestanac je tako ostao neporažen u svih 29 dosadašnjih borbi, a pojas je uspješno branio protiv Conora McGregora i DustinaPoiriera, te sada protiv Justina Gaethjea, koji se pokazao kao borac koji ne može parirati Nurmagomedovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • Nurmagomedov: "Svjedočili ste mojoj oproštajnoj borbi u UFC-u. To je to"...


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2. RUNDA

Počela je druga runda. Habib se kreće naprijed. Plasira direkt, pazi na kontru. Habib ima 18 značajnih udaraca u glavu, Gaethje Nurmagomedovu plasirao je 11. Pritisak Habiba. Gaethjeu curi krv iz nosa, opet je Justin u kretanju unazad. Habibov pritisak je nešto sjajno. Khabib ruši već nakon minute i odmah dolazi u 'full mount'. KRAJ MEČA!!! Gaethje je zaspao nakon trokut gušenja! I evo ga, trokutom ga ima, može li tapkati? Uspavao ga je trokutom... Gotovo je. Habib Nugmagomedov je pobijedio.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1. RUNDA

Počela je borba za pojas na pet rundi. Habib je odmah stao na sredinu kaveza. Gaethje plasira low kick. Napada niskim nožnim udarcima. Dobro se kreće Gaethje, no Nurmagomedov uzvraća direktima. Evo high-kicka, Nurmagomedov to brani. Kreće u napad. Habib sad pokušava koljenom. Čeka se njegov pokušaj rušenja. Miksa Habib. Evo ga, ima ga, radi mu ambar. No, zvuk sirene spašava Gaethjea. 24:22 za Nurmagomedova u značajnim udarcima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.34 - Na redu je izlazak Habiba. Drugog pound for pound borca svijeta, iza Jona Jonesa. Pedeset svojih borbi je završio, ima rekord od najviše rušenja u UFC-u, 21 put je bacio svog suparnika na pod.

22.34 - U kavez je ušao Justin Gaethje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je glavna borba večeri između Nurmagomedova i Gaethjea. Pet rundi za prvaka. Uf, kakav će to meč biti. Jedva čekamo.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Whittaker je odškolovao Cannoniera u boksu, plasirao mu je 65 udaraca u glavu, Cannonier njemu samo 9. Whittaker je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Whittaker je i dalje TOP 1 contender u srednjoj karegoriji.


  • 3. RUNDA

Počela je treća, zadnja runda. Whittaker pokazuje da je u TOP formi i TOP borac. Odlično radi. Whittaker je pogodio Cannoniera, uzdrman je, pada na tlo i počinje egzodus. No, izdržao je napad, na podu je ali se nekako brani. Whittaker je na njemu. Kako ga je isfrustrirao prednjim direktom, nakon čega je bacio kombinaciju. Sjajno. Sad ima mounth, dominantnu poziciju. Ide u finiš... Ne da se Cannonier, uspio se pridići. Nevjerojatno, kako se izvukao, ima bradu, to sigurno! Gledamo odličan meč. Šteta da nemamo još dvije runde. Kakav meč, kakav finiš. Strašno... GOTOVA JE BORBA

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 2. RUNDA

Počela je druga runda. Whittaker je primio 12, a plasirao 19 udaraca. Whittaker pogađa i dalje s tim prednjim direktom. Cannonier uzvraća low-kickowima. I evo, Whittaker pokušava Cannoniera baciti u parter, to je njegova šansa. To je taj plan, pred kraj druge runde baciti Cannoniera na pod. Kako Whittaker boksa, prednja, zadnja, lijeva-desna. Cannonier se muči s Whittakerovim boksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 1. RUNDA:

Počela je borba. Odmah je sjeo jedan jaki low kick. Strpljiv je Cannonier. Evo sad jedan lowkick, zaljuljao je CannonierWhittakera. Izbacio ga je iz balansa. Sjajna borba. Cannonier je plasirao dosta lowkickova Whittakeru, kojem se pojavilo crvenilo na nozi. Uzvraća Whittaker, sjeo je direkt. Lijeva noga Whittakera je skroz, na jednom mjestu, pocrvenila. No, drži se, ne šepa, i kontrolira direktima borbu. Plasirao je za sad 13 značajnih udaraca. Whittaker je kroz sredinu runde nabio tempo, opalio par lijepih direkta u smjeru Cannoniera, no za kraj runde, ovaj mu je vratio s par nezgodnih udaraca nogom, a to si ne smije dopuštati, jer je tu Cannonier najopasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


21.59 - Cannonier je ušao u kavez, lupa se od prsa, hrabri se. Whittaker neće smjeti ići u otvorene razmjene. To mu je spas. Mora biti mudar, trebao bi ići u hrvanje, nešto u parteru napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro nas čeka sunaslovna borba večeri u kojoj će se boriti broj jedan i broj dva izazivači srednje kategorije, RobertWhittaker i JaredCannonier. Javnost očekuje pravu borilačku poslasticu.

Whittaker je inače bivši prvak te kategorije, a ova borba mogla bi donijeti novog izazivača za pojas kojeg trenutačno drži jedan od trenutno najboljih UFC boraca općenito IsraelAdesanya, koji je nedavno svladao neugodnog i opasnog PaulaCostu, koji je sad treći izazivač po UFC rankingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo