STIPE MIOČIĆ-NAJVEĆI UFC TEŠKAŠ IKAD! / Fantastični američko-hrvatski borac školovao Predatora Ngannoua u pet rundi velike bitke

Image
Foto: AFP

Predator nije uspio, Stipe Miočić i dalje je prvak kraljevske UFC teške kategorije. Je li došlo vrijeme za obračun Miočić-Velasquez?

21.1.2018.
6:49
AFP
VOYO logo

Stipe Miočić treći je put obranio naslov UFC prvaka teške kategorije, s kojim je postao jedini u povijesti koji je toliko puta branio naslov u kraljevskoj diviziji uzastopno! Miočić je na UFC 220 spektaklu u Bostonu, u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu, pobijedio Francisa Ngannoua odlukom sudaca i tako postao najveći od najvećih. Ostvario je nešto što nikad nitko nije... Bila je to sjajna taktička prezentacija Stipinog tima koja je u detalj proučila taktičke mogućnosti Ngannoua, koje su se pokazale slabima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STIPE UZVRATIO SVOM POHLEPNOM ŠEFU: Dana White posramljen napustio kavez

Od prve runde Stipe je imao taktiku izmoriti Ngannoua, onemogućiti mu udarce, moćne aperkate, mogućnost da se razmaše...

Miočić je tijekom svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio pojas prvaka, čemu najbolje svjedoči sudački skor, tri puta po 50-44 u korist vatrogasca iz Clevelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je borba odmicala, vrijeme je išlo na ruku Miočiću. Kod Ngannoua se javljao umor, nikad se prije Ngannou nije našao u takvoj situaciji. Njegovi moćni udarci postali su nemoćni, neupotrebljivi, iako znao je fijuknuti tu i tamo koji desni swing. Za jak aperkat u toj situaciji, snage nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca, posebno u prvoj i trećoj rundi kad su svi u dvorani zanijemili od brzine swinga, ali Miočić ima strašnu bradu... Primio je desnicu od čovjeka za kojeg kažu da ima najjači udarac na svijetu, ali ostao je stajati i onda odmah kretao naprijed da odmah onemogući Ngannoua u napadu. U kontri...

Miočić je u nekoliko navrata na podu, u klinču, u full situaciji imao Predatora koji ne posjeduje tu tehniku hrvanja, niti džiju-džice, pa ne zna kako se braniti bez umaranja. Do kraja borbe Miočić je natjerao Ngannoua na konačnu kapitulaciju, kad više nije imao snage za udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

5. RUNDA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je zadnja runda. Francisa čeka težak posao preživljavanja. Za sada Stipe vodi. Onemogućio je Predatora u svim aspektima. Miočić je opet pritisnuo Ngannoua uz kavez. Ima dominaciju, sluša svog trenera. Svaki detalj sluša. Ngannou se brani. Sudac vraća u centar kaveza. Jedva "leti" Predator. Skuplja snagu za taj jedan udarac. Miočić je na korak ulaska u povijest. GOTOVO JE. STIPE JE NAJVEĆI. Ngannou je izgubio, u to nema dvojbe.

4. RUNDA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je Stipe srušio Ngannoua. Sve ide na mlin američko-hrvatskom borcu. Umara vatrogasac Ngannoua. Pritišće Predatora. Miočić je sedam i pol minuta u dominantnoj poziciji. Morat će raditi Stipe... Heard Dean traži aktivnost. Dobra pozicija... Francis ne može stajati na nogama. Umoran je.

3. RUNDA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ngannou je iscrpljen. Miočić ga ima u klinču. Kakva desnica Ngannoua. Miočić sjajno kontrolira parter. I ponovno je osvojio rundu. E, sad da vidimo kako Ngannou pliva u četvrtoj rundi.

2. RUNDA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe je plasirao nekoliko sjajnih direkta. Kakva kombinacija Miočića! Ravno u glavu Predatora, pleše opasno Predator po kavezu, leti sve niže, ali ostao je na nogama...! Obojica mogu primiti udarce, to su pokazali. Novo rušenje Miočića! Nova runda za Miočića.

  1. RUNDA: Počelo je! Stipe je promijenio taktiku, želi srušiti Ngannoua. Sijeva sve u kavezu... Stipe je srušio Ngannoua. To je to. Digli su se, Miočiću krvari nos. Kraj prve runde je za Miočića.

Cormier je pobijedio Oezdemira početkom druge runde. Sjajni Cormier ostao je prvak poluteške UFC divizije. Sad počinje ono što svi čekamo. Borba Miočića i Ngannoua. Ngannou kreće prema kavezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NA REDU JE ČETVRTA BORBA: Sad počinje ono pravo, zagrijavanje za glavnu borbu večeri koju svi s nestrpljenjem iščekujemo u ovo rano nedjeljno zimsko jutro. Sjajni UFC borac Daniel Cormier, prvak u poluteškoj, čovjek koji je u karijeri izgubio samo od iznimno talentiranog Jona Jonesa, bori se protiv Švicarca turskih korijena Volkana Oezdemira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ TREĆE BORBE: Bio je to strašan završetak, doviđenja Burgos... Calvin Kattar slavio je protiv Shanea Burgosa prekidom u trećoj rundi! Kattar je terorizirao Burgosa prednjim dosadnim, ali učinkovitim direktima, ovaj se oporavio i krenuo u napad, razbiti ritam borbe, stojke, ali sijevnuo je sjajan udarac u bradu od kojeg se Burgos nije mogao oporaviti i sudac je prekinuo borbu na opće oduševljenje publike. To je Burgosu prvi poraz i profi karijeri, nakon 10 pobjeda.

KRAJ DRUGE BORBE: Gian Villante slavio je protiv Francimara Barrosa podijeljenom sudačkom odlukom. Na redu je treća borba main carda od ukupno njih pet, ona između Shanea Burgosa i Calvina Kattara u perolakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

04.52 - Arsenal ima svog favorita u UFC spektaklu u Bostonu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najopasnijih udarača u MMA-u iza sebe ima impresivan niz pobjeda i nokauta, baš kao i Miočić, no na kladionicama je Predator favorit protiv hrvatskog vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARKO PETRAK ZA NET.HR NAJAVIO BORBU GODINE: ‘Ako Stipe pobijedi, UFC-u će se srušiti svijet. Samo, strah me jedne stvari…’

UFC već tjednima reklamira Ngannoua kao budućeg prvaka i svog spasitelja (Predator je mamac za publiku), no Stipe se priprema kao za svaki drugi meč i najavljuje da mu nitko neće uzeti ono za što je krvavo radio cijeli život što mu je suđeno, kako je i sam istaknuo uoči borbe.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo