USPJEŠNA PROVJERA UOČI SP-a: / Hrvatska osvojila čak 15 medalja u oslabljenom sastavu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
5.10.2015.
19:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U seniorskoj konkurenciji hrvatski natjecatelji osvojili su ukupno čak 15 medalja, četiri prva mjesta, tri plasmana u finale, te osmero karatista koji su natjecanje završili na trećoj poziciji.

Pobjede su ostvarili Monika Berulec (-50 kg, Hrvatski dragovoljac), Ana Lenard (-61 kg, Samobor), Enes Garibović (-84 kg, Varaždin) i Ivan Zoričić (+84 kg, Hercegovina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrno odličje osvojili su Boran Berak (-60 kg), Neven Martić (-75 kg) i Zvonimir Živković (-84 kg), a bronce su pripale Ivi Simčić (-50 kg), Jeleni Grgac (-55 kg), Danki Zorić (-68 kg), Domagoju Boršošu (-60 kg), Riccardu Sgardelliju (-67 kg), Ivanu Blažičeviću i Marijanu Logarušiću (-75 kg), te Mariju Vučiću (+84 kg).

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Izbornik zadovoljan

"Nisu nastupile sve naše najbolje reprezentativke, ali ukupno uzevši bila je to izvrsna provjera za naše mlade natjecatelje, budući da se polovicom studenog u Jakarti održava SP za kadete, juniore i mladje seniore", istaknuo je izbornik hrvatske ženske reprezentacije u borbama Dragutin Galina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Stjepan Čelan podsjetio je na prošlotjedni prijedlog organizatora OI u Tokiju, prema kojem bi karate bio jedan od pet novih sportova u programu Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine.

"Nakon borbe koja traje više od dva desetljeća bilo je konačno i vrijeme da se to realizira, jer s obzirom na masovnost i popularnost ovog borilačkog sporta karate to definitivno zaslužuje. Vjerujem da će konačna pozitivna odluka krajem godine kojoj se svi nadamo značajno promijeniti odnos prema karateu u cjelini", naglasio je Čelan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja godine naše natjecatelje u seniorskoj konkurenciji očekuje još nastup na ekipnom PH, prvenstvu Balkana, natjecanjima Svjetske Premier lige, a početkom studenog Zagreb je domaćin i tradicionalnog ženskog međunarodnog turnira "Top ten".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo