Play ponuda

MMA SVIJET U ŠOKU / UFC zaobišao Ngannoua, Miočića i Jonesa i dogovorio borbu za privremenog prvaka teške kategorije

Image
Foto: Screenshot

Poznato je tko ulazi u oktogon ovog kolovoza

29.6.2021.
22:01
Screenshot
Play ponuda

Šef UFC-a Dana White šokirao je svojom odlukom teškaškog prvaka Francisa Ngannoua, ali i cijeli MMA svijet. Naime, samo tri mjeseca nakon što je nokautirao Stipu Miočića i postao prvak, UFC je odlučio organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije između Derricka Lewisa i Ciryla Ganea.

Kako tvrdi poznat MMA novinar Bret Okamoto, White mu je navodno rekao da Ngannou nije bio spreman za borbu u kolovozu te da to razlog zašto je dogovorena ova borba.

Čekaju pojašnjenje

"Ovo nam je došlo kao totalni šok. Raditi borbu za privremenog prvaka tako brzo uistinu je iznenađujuće ako pogledamo povijest ove kategorije. Nadamo se da će nam UFC razjasniti ovu situaciju te da ćemo ispraviti ovo što je prije moguće", poručio je pak Ngannouov menadžer Marquel Martin .

Na Twitteru je reagirao i prvak.

"Sjećam se svoje borbe za privremenog prvaka protiv Jairzinha Rozenstruika…", napisao je podsjećajući kako je lani htio tu borbu jer je tadašnji prvak Miočić bio devet mjeseci izvan akcije.

Tako je UFC potpuno preskočio Miočića i Jona Jonesa, jeb bi se Ngannou onda trebao boriti protiv pobjednika borbe za privremenog prvaka.

Možda će na koncu Miočić i Jones biti prisiljeni na međusobnu borbu, što bi američkom Hrvatu moglo donijeti najveću zaradu do sada.

Play ponuda
Play ponuda