TYSON I JONES OPOVRGNULI GLASINE DA NEĆE SMJETI JEDAN DRUGOGA NOKAUTIRATI: / 'Ma tko može to misliti? Molim te, sredi se'

Image
Foto: Profimedia

Ekshibicijski nije, ali humanitarni meč svakako jest. Tyson će navodno zaraditi 10 milijuna dolara, a kako je najavio – sve će donirati

27.11.2020.
20:08
Profimedia
VOYO logo

Dvije velike boksačke zvijezde, po mnogima najbolji teškaš svih vremena, legendarni Mike Tyson (54) i Roy Jones Jr. (51) vraćaju se u ring, u borbi legendi od osam rundi, koja će se održati u Staples Centru. Prijenos susreta gledatelji će moći gledati na RTL-u 29. studenog uživo od 4 sata ujutro te u snimci od 19:40 sati.

Legendarni Tyson (50-6, 44 KO), je bio najmlađi svjetski prvaka u teškoj kategoriji u boksačkoj povijesti, neprikosnoveni prvak od 1987. do 1990. i prvi boksač teške kategorije koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF naslove. Posljednji put je bio u ringu u lipnju 2005., kada je izgubio od Kevina McBridea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije se govorilo kako će se ovaj dugo najavljivani povratnički meč dviju boksačkih legendi održati po posebnim, prilagođenim pravilima. Boksat će se osam rundi od dvije, umjesto standardne tri minute, neće biti sudaca uz ring, a nakon borbe neće biti proglašen pobjednik. Iz sportske perspektive najbizarnije pravilo za ovaj meč je da su zabranjeni – nokauti. Štoviše, ako nekom od boraca poteče krv, meč se prekida, bar se tako pisalo.

Image
OVO JE PRAVA ISTINA O VELIKOM TYSONOVOM POVRATNIČKOM MEČU?: /

'To će biti prava borba, Mike ne dolazi odraditi egzibiciju...'

Image
OVO JE PRAVA ISTINA O VELIKOM TYSONOVOM POVRATNIČKOM MEČU?: /

'To će biti prava borba, Mike ne dolazi odraditi egzibiciju...'

Opovrgnuli glasine

No boksači, kao i organizatori, opovrgnuli su ove "glasine", kako su ih nazvali. Tyson je jasno uoči borbe rekao da ovo neće biti egzibicija, već prava borba kakvu svi očekuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nešto što radim svaki dan od svoje 13. godine. Fokusiraniji sam nego što sam ikada bio. Želim ući s namjerom da onesposobim svog protivnika. I to je to", rekao je Tyson uoči meča pa dodao:

"Ne znam što vam znači da ovo nije prava borba. Imate Mikea Tysona i Roya Jonesa. Ja se dolazim boriti, nadam se da se i on dolazi boriti. I to je sve što morate znati.", zaključio je Iron Mike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično izjavio je i Tysonov protivnik Roy Jones Jr., također nekad svjetska boksačka zvijezda.

"Tko ulazi u ring s legendarnim Mikeom Tysonom misleći – ovo je ekshibicija? Velike rukavice, bez zaštitne opreme. Stvarno? To je ekshibicija? Molim te, sredi se", rekao je uoči borbe Roy Jones Jr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekshibicijski nije, ali humanitarni meč svakako jest. Tyson će navodno zaraditi 10 milijuna dolara, a kako je najavio – sve će donirati.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo