Tužni trenuci za sport: Legenda svih legendi na samrti?

Boksačka legenda Muhamed Ali je na samrti, objavio je njegov brat Rahman Ali.

4.2.2013.
10:45
VOYO logo

Ogorčeni brat Muhameda Alija odlučio je izaći u javnost s teškom situacijom u kojoj se nalazi njegova obitelj. Rahman Ali tvrdi da veliku ulogu u propadanju njegova brata, ionako izmorenog Parkinsonovom bolešću, ima boksačeva supruga Lonnie, koja je obitelji zabranila bilo kakve kontakte s Muhamedom Alijem.

Brat slavnog boksača živi u siromaštvu, u svome rodnom gradu Louisvilleu (Kentucky), i ne smije posjetiti ni vidjeti Muhameda, kao ni ostatak obitelji. Smiju se čuti samo telefonom, no Ali je navodno u tako teškom stanju da se s druge stanje linije čuje samo teško disanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve nas je izgurala iz njegovog života. Mogao sam ga vidjeti samo kad bi se pojavio u javnosti. Ona i njezina obitelj ga još dodatno iscrpljuju i oduzimaju mu energiju. To je pretužno. A ja ne mogu ništa poduzeti, sve nas je izgurala iz njegovog života", očajan je brat trostrukog svjetskog prvaka.

Rahman tvrdi da je bolest jako uznapredovala i da je pitanje dana kad bi svijet mogao izgubiti najvećeg boksačka svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj brat više ne može govoriti, više nikoga ne prepoznaje. U teškom je stanju i možda mu je ostao još koji dan, možda nekoliko mjeseci."

Rahman tvrdi da mu je Muhamed prilikom njihovog posljednjeg razgovora rekao da ga ništa ne boli i otkrio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postigao sam sve što sam želio u životu. Nemoj tugovati zbog mene, ne boli me", otkrio je i zaključio da mu je Muhamed tom prilikom obećao ostaviti dio svog bogatstva procijenjenog na 50 milijuna dolara, ali je šogorica Lonnie navodno i to stopirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva brata, rođena kao Cassius i Rudolph Clay jedina su djeca siromašnih roditelja koji su teško preživljavali. Otac je radio kao postavljač oglasnih plakata, a majka je bila domaćica.

Rahman se također bavio boksom, čak je i kopirao svog brata kad je ovaj promijenio ime, ali njegova karijera nije bila ni približno uspješna kao Muhamedova, te se iz boksa povukao još šezdesetih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga Muhameda Alija, Lonnie, negirala je napise da je legendarni boksač blizu smrti. Lonnie je za "USA Today", nakon nedjeljnog finala Super Bowla, otkrila da je njen suprug dobro, a isto je potvrdila slikom na svom Twitter-profilu, na kojoj Ali u majici Baltimore Ravensa prati susret. "Mogu vam reći da je Muhameda navijao za Ravense cijelo vrijeme i da je bio vrlo impresioniran pjevačicom Beyonce. Oči su mu za vrijeme njenog nastupa bile širom otvorene, baš kao i usta... Iskreno, on je dobro". Potvrdu da je Ali dobro dala je i njegova kćer Rasheda Ali-Walsh. "Razgovarala sam s njime prije pet minuta i stvarno je dobro. To su sve samo glasine".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo