GLAVU GORE VELIKI ČOVJEČE / Težak poraz Ante Delije u prvoj rundi prve borbe PFL-ovog turnira nakon udarca u prepone

Image

Ante Delija izgubio u 1. rundi PFL-ovog MMA turnira u San Antoniju od Valentina Moldavskog

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

5.4.2024.
7:46
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca Ante Delija poražen je noćas po hrvatskom vremenu u San Antoniju, saveznoj američkoj državi Teksas, u prvoj rundi svoje prve borbe ovosezonskog PFL-ovog turnira. Bolji od 33-godišnjeg Dubrovčanina bio je Valentin Moldavski, nekadašnji privremeni prvak Bellatorove teške kategorije. Godinu dana mlađi ruski borac, učenik legendarnog Fedora Emelianenka, do pobjede je stigao tehničkim nokautom.

Delija zadobio nezgodan udarac u prepone

Do preokreta u meču je došlo nakon boksačke razmjene, prije koje je Moldavski low kickom pogodio hrvatskog teškaša. Delija se poslije te razmjene uhvatio za prepone i do kraja borbe izgledao puno pasivnije... Ante je dobro otvorio meč i zadao suparniku nekoliko low kickowa. Onda je Moldavski zadao Anti par udaraca i pritisnuo ga uz ogradu. I onda - bljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fintirao je Moldavski prvo kao da će mu baciti aperkat i plasirao desni poludirekt - polukroše. Nešto između. Ruka mu je bila dosta ravno u izbačaju, ali opet i savijena. No, kako bilo, odlično mu je sjelo i naš hrabri Ante je, nažalost - bio uzdrman. Na kraju je udarcima samo dovršio posao...

"Delija je ozlijeđen, Delija je gadno uzdrman. I gotovo je. Kakva predstava Valentina Moldavskog. Prvo je uzdrmao, pa završio velikog čovjeka", vrištao je komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVAKA ČAST, MAJSTORE /

Ante Delija je prvak i milijunaš: Hrvatski teškaš impresivnom pobjedom osvojio PFL turnir

Image
SVAKA ČAST, MAJSTORE /

Ante Delija je prvak i milijunaš: Hrvatski teškaš impresivnom pobjedom osvojio PFL turnir

'Ruski borac oslobodio arsenal udaraca'

PFL je na svom Twitter profilu napisao kako je ovo bio brzi posao za Moldavskog i kako juri ravno prema vrhu teške divizije...

Hrvatskom MMA borcu, podsjetimo, ovo je bio četvrti nastup u PFL sezoni. Prije dvije godine ga je osvojio i zaradio nagradu od milijun dolara. Do finala je tada stigao slavljima nad Scheffelom (tehnički nokaut), Sheltonom Gravesom (odluka sudaca) i Renanom Ferreirom (nokaut), a u finalu se ponovno borio s Brazilcem Matheusom Scheffelom i pobijedio ga tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nanjušivši krv, ruski borac nasrnuo je i oslobodio svoj arsenal žestokih udaraca koji sucu nisu ostavili nikakvu drugu opciju osim da prekine borbu, prekinuvši Delijin niz od pet pobjeda. U tom procesu, Moldavski je zaradio brzih šest bodova u teškoj kategoriji, što je dobar početak prema jackpotu od milijun dolara na kraju sezone", stoji u pisanju MMAManije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo