TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN TYSONA FURYJA: / Pokaže li se ovo istinitim karijera bi mu mogla biti gotova: 'Nudio mi je novce da to napravim'

Image

Britanac bi s e na ljeto trebao treći put boriti s Wilderom

15.3.2020.
11:13
VOYO logo

Svjetski boksački prvak po WBC-u, Tyson Fury, našao se u velikim problemima nakon što ga je jedan farmer optužio da mu je ponudio 25 tisuća funti kako bi lažno svjedočio u njegovo ime nakon što je 2015. pao na dopinškoj kontroli, objavio je Daily Mail.

Fury i njegov bratić Hughie sada bi se opet mogli naći u problemu zbog pada na dopinškom testu u veljači 2015. Tada su bili pozitivni na steroid nandrolon te su 16 mjeseci kasnije zaradili suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac se branio da imaju povišenu razinu tog steroida u mokraći jer su jeli nekastriranu divlju svinju ili kontaminrane dodatke prehrani te su inzistirali da ga nisu svjesno uzimali i tako varali.

Oglasio se Furyjev promotor

No, farmer iz Lancastera Martin Carefoot sada ih je optužio da su od njega tražili da laže o tome da im je on nabavio divlju svinju te da je su mu za to ponudili 25 tisuća funti, koje prema njegovim riječima nikada nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carefoot tvrdi da je krajem 2016. potpisao izjavu pred dva svjedoka u kojoj je stajalo da im je on nabavio divlju svinju. Njegove optužbe došle su do UKAD-e (Britnanska antidošinška agencija), koja je obećala da će se se pozabaviti ovim slučajem i pokrenuti istragu ako se pokaže nužnom.

Image

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

"Uvijek smo spremni pogledati nove dokaze i pokrenuti istragu. Ako netko ima informacije koje bi nam mogle biti zanimljive pozivamo ih da nas kontaktiraju", poručili su iz UKAD-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Furyjev test iz veljače 2015. bio pozitivan, krajem te godine srušio je Vladimira Klička i postao boksački kralj.

"Nikada nisam držao divlje svinje niti sam je ikada ubio. Dosadile su mi laži i mislim da javnost mora znati istinu", kazao je Careffot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko iz Furyjevog tima nije htio komentirati ove optužbe, ali se oglasio njegov promotor Frank Warren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to vrijeme ja mu nisam bio promotor, ali ove optužne su totalno neutemeljene ", kazao je.

Daily Mail navodi da bi Furyjeva boksačka budućnost zbog ovog mogla biti ugrožena. Pred njim je, inače, ovog ljeta treća borba s Deontayem Wilderom, a prođe li sve prema planu mogao bi se krajem ove ili početkom iduće godine boriti za titulu neprikosnovenog boksačkog kralja s Anthonyjem Joshuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo