Suluda ideja nakon tragedije: Žele ugasiti cijeli sport!?

Nakon šokantne smrti australskog boksača Brayda Smitha opet se pokrenula priča o štetnosti boksa. Mnogi zagovaraju kako se taj sport jednostavno treba - zabraniti.

17.3.2015.
11:33
VOYO logo

"Stvarno je tužno kada netko umre baveći se takozvanim sportom u kojem je ideja nokautirati suparnika ili barem to pokušati što većim brojem udaraca u glavu. Nevjerojatno je da ne dopuštaju udaranje ispod pojasa, a dozvoljeno je u najvažniji dio tijela - glavu", rekao je šef australske Medicinske udruge države Queensland Shaun Rudd koji je zatražio zabranu boksa u Australiji.

Podsjetimo, Australac Smith je izgubio od Filipinca Johna Moraldea borbu za prvaka Azije u pero kategoriji, uredno se slikao još s pobjednikom, te kolabrirao 90 minuta nakon meča. Jednostavno se ugasio, više nije dolazio svijesti i u ponedjeljak su nesretnog mladića isključili s aparata za održavanje života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nesreće i nezgode se mogu dogoditi u svakom sportu. Oni koji se protive boksu, uglavnom ga nisu nikad niti okusili. Pogledali su koji Rocky film i misle da znaju kakav je boksački život i cijeli sport", rekao je John Hogg, medicinski supervizor cijelog boksačkog događaja u kojem je stradao Smith.

Šanse za zabranom boksa u cijeloj zemlji su minorne, sve su učestalije i smrti na nogometnom terenu, zar će se onda zabraniti i nogomet? No, nešto treba poduzeti kako bi se zaštitili sami sportaši. Pitamo i vas - što?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo