Što čeka Filipa Hrgovića nakon pobjede karijere? Obavezni je izazivač, ali nije nužno prvi na redu

Image
Foto: Profimedia

Činjenica je da cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje ogled između Furyja i Usika. S obzirom na to da se za taj meč pripremaju milijuni dolara izgledno je da će Hrgović svoj ulazak u ring sa svjetskim prvakom sačekati još neko vrijeme

22.8.2022.
9:38
Profimedia
VOYO logo

Filip Hrgović je u subotnjoj noći odradio i pobijedio najveći meč svoje dosadašnje karijere. Tvrd je protivnik bio kineski gorostas Zhilei Zhang koji je udijelio dosta ozbiljnih udaraca našem boksaču no naposljetku je Hrgović ipak bio bolji.

Hrgović se tijekom poslijepodnevnih sati u ponedjeljak stiže u Hrvatsku, a nakon toga mu slijedi nekoliko mjeseci odmora od napornog kampa i iznimno zahtjevnog meča. Pobjedom u ovom ogledu postaje Hrgović – obvezni izazivač svjetskom prvaku po IBF-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA NOĆ /

Pogledajte najbolje trenutke najveće večeri u životu Filipa Hrgovića

Image
KAKVA NOĆ /

Pogledajte najbolje trenutke najveće večeri u životu Filipa Hrgovića

Usyk hoće Furyja

Status je to koji mu nitko ne može oduzeti no to ne znači da će biti prvi izazivač Oleksandru Usiku koji je još jednom obranio pojas protiv Joshue. Čak što više, nije pretjerano izgledno da će Hrgović uskoro ući u ring sa svjetskim prvakom.

Naime, nakon pobjede protiv Anthonyja Joshue, Usik je prozvao Tysona Furyja koji je nominalno u mirovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da Fury još nije u mirovini i uvjeren sam da se želi boriti protiv mene. Želim se boriti protiv Furyja i ako se neću boriti protiv njega – neću se boriti uopće", izjavio je nakon obrane naslova Ukrajinac.

Hrgoviću se ne žuri

Po svemu sudeći, Hrgoviću ne smeta da pričeka malo s napadom na titulu, jer je već prije ogleda protiv Zhanga konstatirao da bi prije tog meča rado odradio još jedan ili dva kao pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje ogled između Furyja i Usika. S obzirom na to da se za taj meč pripremaju milijuni dolara izgledno je da će Hrgović svoj ulazak u ring sa svjetskim prvakom sačekati još neko vrijeme.

Uzmemo li u obzir da je boks sport sa specifičnom dinamikom između mečeva, procesom rekuperacije i priprema, za očekivati je da Hrgović neće u borbu za titulu tijekom ove godine već je izglednije da to bude sredinom 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo