STIGLA PRESUDA ZA BRUTALAN NAPAD NA TRENERA IVANE HABAZIN, HRVATICA IZVAN SEBE: / 'Ovo je šala, mislila sada da u Americi postoji pravda'

Image
Foto: Screenshot/Youtube

incident na kojem je pretučen Bashir dogodio se uoči meča za naslov prvakinje prema WBO i WBC standardima između Habazin i Shields

15.3.2020.
8:24
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Hrvatska boksačica Ivana Habazin stigla je krajem prošle godine u američki Flint. Petog listopada čekala ju je borba protiv svjetske prvakinje ClaresseShields. No, dan prije došlo je do incidenta na vaganju. Claressin brat ArtsMack, s leđa je nakon službenog vaganja napao Ivaninog trenera Jamesa Ali Bashira. On se od udarca srušio na pod i zaradio teške ozljede glave zbog kojih je morao na nekoliko operacija. Hrvatska boksačica bila je toliko šokirana da je otkazala borbu.

Image
POTRESNO SVJEDOČANSTVO O NAPADU KOJI JE ZGROZIO SVIJET: /

'Bježao je preko školskog igrališta. Nevjerojatno što smo doživjeli'

Image
POTRESNO SVJEDOČANSTVO O NAPADU KOJI JE ZGROZIO SVIJET: /

'Bježao je preko školskog igrališta. Nevjerojatno što smo doživjeli'

Mack se prije nekoliko dana pojavio na sudu gdje je priznao napad na Bashira, ali ga je protom optužio za rasističke uvrede i da je u nekoliko navrata čuo da mu govori 'nigger' te se uplašio za sigurnost svoje sestre. No, sud ga je osudio na godinu dana zatvora, ali su mu pritom uračunali vrijeme provedeno u pritvoru gdje je boravio 158 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila loša stvar za grad, loša za njegovu sestru i zasigurno loša za sve ostale koji su bili involvirani. Nadam se da ćemo ovime zaključiti tu stvar", rekao je Mackov odvjetnik Frank Manley.

Image
Foto: Profimedia

Mack je dobro prošao jer mu je prijetila desetogodišnja kazna. O presudi se očitovala i Ivana Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je moguće da je čovjek koji je skoro koštao mog trenera života za ovaj zločin dobio tako malu kaznu. Kao građanka Hrvatske mislila sam da u Americi postoji pravda. Sada sam shvatila da je američki pravni sustav šala. Neka se srame oni koji su dopustili da se odvo dogodi", rekla je Habazin za The Flint Journal.

Hrvatska boksačica na kraju je početkom ove godine ušla u ring sa Shields, ali je izgubila borbu, trenutačno se nalazi na olimpijskom turniru u Londonu gdje je u nedjelju navečer u somini finala čeka borba s Francuskinjom Emiliom Sonvico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo