Play ponuda

Brutalna kazna za divljaštvo: Doživotna zabrana pomahnitalom Hrvatu!

shimmer fallback

Očekivano, Vido Lončar više neće se u životu baviti boksom. Juniorski reprezentativac fizički je na juniorskom EP-u napao suca te ga srušio na pod, a uslijedilo je i nekoliko dodatnih udaraca.

21.10.2014.
15:47
Play ponuda

Hrvatski boksački savez je na hitnoj sjednici IO donio odluku o doživotnoj suspenziji pomahnitalog Vida Lončara, koji je izgubio živce nakon dvoboja na juniorskom EP u Zagrebu. No, kako stvari stoje možda neće samo on biti kažnjen.

Izvršni odbor HBS-a je do završetka istrage suspendirao trenere koji su bili uz ring. Svoju odluku nisu obrazložili ali možemo pretpostaviti. Naime, na snimci se jasno vidi kako se niti treneri nisu snašli, te su reagirali tek kada je Lončar već dobrano nalupao suca. Nesretni sudac je u bolnici, a boksač završio u pritvoru.

//www.youtube.com/embed/qLE77n4h4-g

Priopćenje HBS-a donosimo u cijelosti.

Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksaèkog prvenstva za juniore u Zagrebu.

Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksaèkog saveza nočas je na hitnoj sjednici donio Odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetna istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17.10.2014. – 26.10.2014.

Primite još jednom naše iskreno žaljenje.

Play ponuda
Play ponuda