SRAMOTNI POTEZ CELNIKA HRVATSKOG SPORTA: / Prvorazredna svinjarija i skandal kakvog nema!

Nakon dugo vremena, sjednica skupstine HOO-a je prosla bez poziva medijima, a na jubilarnoj 40. sjednici celnici naseg sporta donijeli su neke poprilicno iznenadujuce odluke.

11.5.2015.
13:54
VOYO logo

Usvojen je prijedlog Programa javnih potreba sporta drzavne razine i proracun HOO-a za 2015. godinu u iznosu od 126.594.721 kuna, ali taj dokument Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije odobrilo. Naime, odbijen je sve dok se ne isprave nepravilnosti na koje je ministarstvo upozorilo celnike HOO-a. Prije svega, radi se o famoznoj Sportskoj televiziji, propalom projektu za kojeg celnici HOO-a i dalje zele da financira iz tog programa.

HOO je na Skupstini pokusao donijeti diskutabilan 'Pravilnik o kategorizaciji sportasa' gdje su izjednaceni olimpijski i 'neolimpijski' sportovi, pa je tako zlatna medalja Sandre Perkovic na OI financijski jednako vrijedna kao i svjetsko zlato , primjerice, ribolovaca. Naravno, uz sav respekt ribolovcima. Srecom, taj je pravilnik poslan na doradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOO je, prema izjavama nazocnih na Skupstini, preskocio objaviti i jednu nevjerojatnu odluku. Eticki odbor je kaznio samo javnom opomenom Franju Prota i Mihaelu Strok. Podsjetimo, radi se celniku Hrvatskog taekvando saveza i tadasnjoj tajnici koji su se lazno predstavljali kao izbornik i fizoterapuetkinja reprezentacije kako bi dobili novcane nagrade za uspjeh sportasa.

Prot je zbog rezultata Ane i Lucije Zaninovic tada uzeo 37.000 kuna, vise nego i same zlatne sportasice (sestre su dobile po 31.000 kuna), a tajnica je pospremila nesto vise od 21.000 kuna. I nikad nece odgovarati, jer je Prot ocito vazan kotacic u Matesinoj vladi. Poruka sa skupstine je jasna. Mozete raditi sto hocete, a kada vas se uhvati - nikom nista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, dobro, je li ikoji pravilnik zakinut? Je li netko ostao zakinut?", izjavio je Prot kad ga se uhvatilo u muljazi. Pojeo vuk magare...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo