RAZORNI BABIĆ NOKAUTIRAO SPILMONTA U 6. / Fantastična borba u Manchesteru: Savagea u drugoj rundi spasio gong, a onda je poludio: 'Nisam uopće bio uzdrman'

Image
Foto: Profimedia

Alen Babić došao je do svoje 10. profi pobjede u teškoj kategoriji. U drugoj je po prvi put u profi karijeri bio u nokdaunu, ali je preživio. Babiću je ovo bio već četvrti meč u 2021. godini, što je vjerojatno utjecalo na njegovu izvedbu, no šesnaest kilograma teži Francuz definitivno je bio najveći izazov u Babićevoj karijeri

18.12.2021.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Boksačka priredba Matchroom boxinga - Manchester

Teška kategorija - Dogovoreno na 8 rundi po 3 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BABIĆ (31., 10-0) - SPILMONT

Deseti profi meč za Alena Babića, deseta pobjeda. Današnja borba protiv Davida Spilmonta bila je teška, neočekivano je nekako otišla u šestu rundu. Skoro smo se šokirali kad je u Manchesteru Spilmont umalo nokautirao Babića, zvono je "spasilo" Hrvata, koji se nakon napada i nokdauna, samo nasmijao... Doduše, moramo biti iskreni i reći da je Babić nakon nokdauna dobro eskivirao dva puta...

Image
PREŽIVIO BOMBU, SPASIO GA GONG /

Makljaža u Manchesteru: Ovako je izgledala najteža Babićeva borba u karijeri; Bio je na rubu

Image
PREŽIVIO BOMBU, SPASIO GA GONG /

Makljaža u Manchesteru: Ovako je izgledala najteža Babićeva borba u karijeri; Bio je na rubu

Savage se naljutio nakon 2. runde

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to kao da je bilo naljutilo The Savagea, pa je krenuo naprijed. Iako je ovo bio divlji boks s mnogo izmjena, u 4. je Babić prvi put umalo nokautirao Spilmonta, a u 6. je završio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babiću iz BK Leonardo je ovo bio već četvrti meč u 2021. godini, što je vjerojatno utjecalo na njegovu izvedbu, no šesnaest kilograma teži Francuz definitivno je bio najveći izazov u Babićevoj karijeri...

'Težak meč, baš težak. Nisam uopće bio uzdrman baš sad toliko'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težak meč, baš težak. Nisam uopće bio uzdrman baš sad toliko, nije on toliki udarač sad baš da bi me rušio, pa ja takve udarce dobivam u sparingu svaki dan, ali nekoliko puta me uhvatio, to moram priznati. Nisam to očekivao. Bio je tvrd istina, ali jak sam i ja", izjavio je Alen Babić, odgovorivši na pitanje je li bio uzdrman krajem druge runde i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo teška godina i četvrta borba u samo pet mjeseci. Prije toga sam imao i operaciju. Nisu govorili da ću se moći oporaviti, ali evo me. Imao sam i koronu nakon toga. Sve mi je ovo kao san. Hvala Manchesteeeeer! Vi ste ti zbog kojih se borim i samo vi. Umrijet ću zbog vas i hvala vam", završio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je 6. runda, tko bi rekao da će meč otići tako daleko. Za napomenu samo, dogovoren je meč na osam rundi.

Ponovno je zauzeo sredinu i stjerao Spilmonta u kut pa pogodio dvije sjajne lijevice. Spilmont je vratio aperkatom pa direktom. Tvrdi kroše Babića i Spilmont je na podu. Sudac broji, nema, nema, neeemaaaa... Pobjeda....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta runda:

Ajmo sad, je li došlo vrijeme za prekid Alena Babića! Babić je petu rundu otvorio direktom i promašio pa pogodio kroše, koji je bio nešto slabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno Babić ima inicijativu, stjerao je Spilmonta u kut i plasirao nekoliko udaraca. Sada se i Francuz ispuhao, djeluje puno umornije nego u uvodnim rundama dok Babić izgleda kao da se zagrijao, ali i dalje u sporijem ritmu nego u posljednjim mečevima. Napada Alen, radi, ali odlično se brani Francuz. Kraj pete runde.

Četvrta runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je ovo makljaža, tko bi rekao da je Spilmont takav boksač, ha...I evo gaaaaa! Spilmont je na podu, sudac broji po prvi put! Sjeo je odličan lijevi kroše. Babić je krenuo po finiš, ali Francuz je uspio doći k sebi i oporaviti se.

Bespoštedna, brutalna borba u Manchesteru, boksači razmjenjuju udarce na sredini ringa, to je boks, rat, to su moderni gladijatori...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda:

Ajmo sad Alen! Babić je krenuo silovito naprijed i evo sad, očito iznenađen razvojem u drugoj rundi, sad želi vratiti ritam. Ali francuski boksač se ne da, kako je čvrst taj tip, strašno... Sada gledamo divlji boks s mnogo izmjena, oba boksača vide svoju priliku, to je ono što odgovara Babiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je Babić došao k sebi, da se oporavio, ali i dalje ne može pronaći put prema Spilmontu. Francuz se dobro kreće. 

Uspio se Babić vratiti u meč, ajde hvala Bogu, dosta brzo je to napravio. Na kraju treće runde je bio blizu da sruši Spilmonta, ali sada je Francuza spasilo zvono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda

Babić je ponovno zauzeo sredinu ringa i brzo protivnika stjerao u kut, odlučan da uzme inicijativu i završi priču. Sudac ih je vratio na sredinu, nema boksa, sad počinje... Sada je Spilmont dobro pogodio direkt sad, ali Babić je vratio krošeom pa i drugim. Fino je sjeo novi lijevi kroše nakon čega je Babić napao tijelo i oba boksača su izmijenila po nekoliko udaraca, vidi se kako su nabrijani, nema opuštanja. Morao bi Babić odmah napasti, ali čini se kako je malo usporio. Spilmont je na kraju druge runde uspio uzdrmati Babića! Čini se da ga je zvono spasilo od nokauta, jao što je sad ovo bilo. I fanovi su na Twitteru iznenađeni. Paralelno, naime, uz borbu pratimo i reakcije na Twitteru i "Babić je ispao šlampav i neoprezan par puta", kažu fanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Babića krajem druge runde spasilo zvono od Spilmontovog udarca.

Prva runda

I da, da, da, samo gazi Alene, gazi, radi u ringu... Oprostite nam na uzbuđenosti, ali Alen Babić je odradio sjajnu prvu rundu. Već nakon 30 sekundi zamalo je nokautirao protivnika, ali onda je popustio s količinom udaraca pa je Spilmont dočekao kraj prve runde. Čekamo drugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.42 - I počeo je meč u manchesterskoj Areni, svi su na nogama sad. Babića je publika pozdravila uz mnogo ovacija.

19.37 - Alen Babić korača prema ringu. Evo ga, Savage, opaki tip, udarač bez premca, obožavatelj old school boksa, tako i on boksa u biti u ringu. Ušao je uz standardnu "Now we are free", soundtrack popularnog filma "Gladijator". Ajde Alene, budi opet Gladijator...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.31 - Evo nas, slijedi borba koju čekamo. David Nyika je u prvoj borbi slavio nakon prekida u prvoj rundi.

19.29 - Inače, ovo je četvrti Babićev meč ove godine u kojem će ganjati desetu profesionalnu pobjedu u karijeri. Savage bi iduće godine trebao dočekati i lov na WBC titulu bridger kategorije. Najavio je napad u toj diviziji.

19.28 - Glavni dio priredbe već je počeo, a meč Alena Babića možete pogledati na DAZN-u. Mjesečna pretplata iznosi 12,99 hrvatskih kuna.

19.23 - Priredbu su otvorili David Nyika i Anthony Carpin. Borba je to na četiri runde, nakon nje slijedi borba našeg Alena Babića.

19.21 - Nadamo se kako ćemo gledati i večeras jedno ovakvo Babićevo rasturanje suparnika u ringu...

18.56 - David Spilmont spreman je za borbu. Evo kako je izgledalo stavljanje bandaža.

Elitni hrvatski boksač Alen Babić iz BK Leonardo večeras ponovno ulazi u ring, a protivnika je saznao samo četiri dana prije Matchroomove priredbe u Engleskoj na kojoj će se boriti. Riječ je o francuskom boksaču Davidu Spilmontu, nepoznatom široj javnosti.

U posljednji tren saznao ime suparnika

Spilmont u karijeri ima 11 pobjeda, jedan remi te sedam poraza. Zanimljivo je da je prema Boxrecu zadnji meč imao prije deset dana, kada je remizirao protiv sunarodnjaka Sirila Makiadija. Opet sve u posljednji tren za Babića...

"Sve je došlo u posljednji tren, dobio sam 4 dana prije borbe novog protivnika, prije dva tjedna tek protivnika koji je odustao. Nitko se nije htio boriti samom, a i trebalo je naći suparnika u tako kratko vrijeme. Ovo je moja posljednja neozbiljna borba, na ‘short notice‘. Nakon toga idemo po titulu u bridgeru. Ja sam trećerangiran, Oscar Rivas je prvak, idem po njega i njegov pojas. Trebam jake momke, želim ih, što je bolji suparnik, to sam i ja bolji. To sam rekao i kad sam počeo priču. Jednostavno, drugačiji sam boksač", kazao je za Matchroom boxing Alen Babić.

Parker i Chisora u glavnoj borbi večeri

U glavnoj borbi večeri u Manchesteru borit će se Joseph Parker i Derek Chisora, boksači iz vrha teškaške kategorije, a spektakl počinje u 19 sati dok je Babićeva borba druga po redu. Dakle, ulazak u ring očekuje se nakon 19:30. 

U slučaju pobjede danas, Babić bi uskoro mogao dobiti pravo napada na pojas WBC-a u novoj, bridger kategoriji.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo