SPEKTAKULARNA NOĆ U UFC-U: / Adesanya i Poirier osvojili naslove, odmah se oglasio Khabib: 'Vidimo se u rujnu'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Dvije glavne borbe UFC 236 priredbe ponudile su spektakl

14.4.2019.
8:49
AFP
VOYO logo

Dustin Poirier je pobjedom protiv Maxa Hollowaya došao je do naslova privremenog prvaka lake kategorije, dok je Israel Adesanya pobjedom nad Kelvinom Gastelumom došao do titule srednje kategorije, javlja Fightsite.

U prvoj borbi Već u prvih pola minute Holloway je bio uzdrman, ali je ubrzo uzvratio i bacio Poriera u probleme. No , potonji se brzo izvukao i preuzeo dominaciju. Druga runda pripala je Poirieru, dok su u trećoj borci bili izjednačeni. Holloway je bio bolji u četvrtoj rundi, dok je Poirier petu pet odradio slično drugoj te je priveo borbu kraju skupljajući bodove boljim radom na distanci. Prema odluci sudaca Poirieru su pripale četiri runde ove sjajne borbe. Sada mu sljiedi obračun s Nurmagomedovom, što je ovaj najavio putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustio priliku

Titulu privremenog prvaka srednje kategorije uzeo je Adesanya nakon pet rundi borbe. Gastelum je bolje krenuo. Nekoliko puta ozbiljno je pogodio Adesanyu te mu je pripala prva runda. U drugoj je ubrzo došlo do preokreta. Adesanya je pogadio desni kroše i srušio Gasteluma. Nakon toga sve se promijenilo i Adesanya je preuzeo kontrolu. Treća runda bila je izjednačena, dok je četvrta pripala Gastelumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu rundu je dominirao, a minutu prije kraja ozbiljno uzdrmoje Adesanya . Teško se zadržavao na nogama, ali je Gastelum napravio pogrešku i nije išao na dodatni napad nego ga je bezuspješno pokušavao srušiti. Dojam je da je vjerojatno mogao završiti borbu. U petoj rundu Adesanya se razbudio. Prvo je udarcem poslao suparnika na pod, a nakon što se ovaj ustao je krenuo još žešće.

Posljednjih pola minute ponovno je Kelvin na podu i Adesanya žestoko napada. Da nije ostalo jako malo do kraja ovakve borbe, sudac bi možda prekinuo, ali je dao Gastelumu šansu. Sva tri suca presudila su ukupno 48:46.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC 236, glavni program:

Dustin Poirier pobijedio Maxa Hollowaya (sudačka odluka, postao privremeni prvak lake kategorije)

Israel Adesanya pobijedio Kelvina Gasteluma (jednoglasna sudačka odluka, postao privremeni prvak srednje kategorije)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Khalil Rountree Jr. pobijedio Eryka Andersa (jednoglasna sudačka odluka)

Dwight Grant pobijedio Alana Joubana (podijeljena sudačka odluka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikita Krylov pobijedio Ovincea Saint Preuxa (gušenje, 2. runda)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo