FOTO: / Nepravda u Areni! Suci Cro Copu 'uzeli' pobjedu

Spektakularna borilačka priredba Glory 14 u zagrebačkoj Areni završila je porazom Mirka Filipovića.

8.3.2014.
20:45
VOYO logo

No odluka sudaca bila je pomalo iznenađujuća. Iako borba i nije bila previše spektakularna kako se najavljivalo, tijekom svih devet minuta borbe Cro Cop je djelovao puno svježije, aktivnije i zadavao je opasnije udarce. Ipak, suci su vidjeli drugačije.

U prvoj rundi Filipović je svom protivniku zadao jedan opasan middle-kick, koji ga je dobro prodrmao Nizozemca. U drugoj rundi Bonjasky je pokušao uzvratiti Mirku, ali je ovaj ponovno krenuo u napad, čak u nekoliko navrata u žaru borbe srušio Nizozemca na tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj dionici Cro Cop je spektakularno u jednom trenutku počistio Remyja, a potom je uslijedio još jedan middle-kick kojeg je Bonjasky ispratio smiješkom. Sve što je Nizozemac danas pokazao bili su sitni udarci low-kickom, što je za suce očito bilo dovoljno za pobjedu.

U trenutku kada je Bonjasky proglašen pobjednikom zagrebačkom Arenom se prolomio zvižduk nezadovoljne publike. Filipović je vidno nezadovoljan napustio ring, a Bonjasky je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem mojim navijačima u Zagrebu. Ovo je bila moja zadnja borba, i unatoč tome što mi zviždite, ja volim Zagreb. Jednog će dana i Mirko imati svoju oproštajnu borbu na kojoj se nadam neće doživjeti zvižduke kao ja sada. On je veliki borac", rekao je Bonjasky kojem je na kraju potekla i suza.

A u uvodnim borbama Glory 14 eventa od preostala četiri hrvatska borca slavila su njih trojica. Mladen Kujundžić doslovno je prebio BiH borca Mehića, a Igor Jurković nokautirao je Michaela Dutta u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Brestovac fantastičkim high-kickom srušio Jahfara Wilnisa, dok Teo Mihelić nije uspio pobijediti Murthela Groenharta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo